Krever sterk norsk klimainnsats i Lima

- Det koster, men vi tror det nytter å gå inn med fornyet styrke for å vise at dette er vår tids største etiske utfordring, sier biskop og valgt leder for Mellomkirkelig råd, Erling Pettersen.

I en fersk uttalelse fra rådet, som ofte omtales som Den norske kirkes utenriksdepartement, oppfordres norske politikere til å kutte Norges utslipp med minst 50 prosent innen 2030. Regjeringen blir også oppfordret til å øke de økonomiske bidragene til internasjonal klimafinansiering, som Det grønne klimafondet.

Biskop Erling J. Pettersen er leder av Mellomkirkelig råd.

- Regjeringen har nå anledning til å vise at det samlede politiske presset som er lagt på regjeringen i budsjettforhandlingene kan settes ut i praksis gjennom en offensiv holdning under forhandlingene i Lima, sier Pettersen (bilde).

I dag, 1. desember, starter årets internasjonale klimaforhandlinger i Lima i Peru. Mellomkirkelig råd ber i uttalelsen politikere og forhandlingsdelegasjon om å sørge for at Norges klimabidrag reflekterer en rettferdig byrdefordeling basert på økonomisk kapasitet og historiske ansvar.

- Jeg vil utfordre norske politikere til å vise større handlekraft og ha større mot i klimapolitikken. Dette handler om våre barnebarns framtid. Jeg støtter de politikerne som våger og håper at disse modige stemmene finnes på tvers av partiene, sier Pettersen. 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"