Overgrep og krenkelser

Det er nulltoleranse for seksuelle krenkelser i Den norske kirke.

Det betyr at kirken ikke godtar noen former for seksuelle krenkelser. Likevel skjer det overgrep i menigheter. Derfor jobber vi hele tiden med å forhindre at det skjer. Når et overgrep er begått har vi rutiner for å avdekke og alltid melde ifra. Vi vil ta godt vare på den som har blitt rammet.   

Seksuelle overgrep
Et seksuelt overgrep er misbruk av makt, og er alltid galt.  Når den som har mest makt i forholdet, seksualiserer relasjonen og tråkker over den andres grenser, er det et overgrep. Noen ganger blir det brukt trusler eller tvang. Det er alltid den som tråkker over den andres grenser som har skyld og ansvar for at overgrep skjer. Den som blir utsatt for krenkelsen kan føle skyld og ansvar, men er ikke skyldig og ansvarlig. Det kan være ekstra vanskelig å si hva som har skjedd, hvis den som har tråkket over grensene også er en person en er glad i og stoler på.

Trakassering
Seksuell trakassering og grenseoverskridende seksuell atferd betyr at en gjør noe som ikke viser respekt for en annen persons grenser. Det kan være å si noe krenkende til en annen person. Straffeloven sier at seksuelt krenkende atferd også kan skje med mobiltelefon, sms og over internett. Det er ulovlig å vise porno til en som ikke vil se.

I Den norske kirke arbeides det systematisk for å forebygge slike hendelser og for å kunne håndtere saker som måtte komme. 

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"