Om digitalisering i Den norske kirke

Digitalisering i kirken handler om å utnytte teknologi til å utføre kirkens oppgaver – både de administrative og de kirkelige.

Digitalisering handler ikke i første rekke om teknologi, men om hvordan kirken skal utføre sitt oppdrag. Digitale verktøy gir kirken flere muligheter til å nå ut med evangeliet.

Brukernes behov i sentrum

Kirkens digitale løsninger skal ha brukernes behov i sentrum og legge til rette for aktiv oppfølging fra kirken. Digitalisering av oppgaver og tjenester handler både om økt service og tilgjengelighet for medlemmer og innbyggere og om å effektivisere arbeidet for medarbeidere og frivillige. Begge deler må ha oppmerksomhet i digitaliseringsstrategien.

Lokale enheter egen beslutningsmyndighet

Den norske kirke er en nasjonal virksomhet og har samtidig lokale enheter med egen beslutningsmyndighet. Digitalisering av kirken må ta høyde for denne organiseringen. Det er stor variasjon i lokale enheters størrelse, behov og forutsetninger. Derfor er det også naturlig at digitaliseringen vil foregå i ulikt tempo. Noen systemer må brukes av alle for å gi effekt. Andre systemer kan gjøres tilgjengelig, mens det er opp til lokale enheter å avgjøre om de ønsker å ta dem i bruk. Styringsmodellen skal sikre at det tas beslutninger som er godt forankret og at ansvar og roller er klart definert.

Vi vil at:

  • Sammenhengende tjenester skal gjøre kirkens digitale løsninger helhetlige for medlemmer og innbyggere slik at de får god, digital støtte gjennom selvbetjening.
  • Felles løsninger skal sørge for effektivisering og bedre tjenester for medarbeidere og frivillige.
  • Felles lederskap og lokal forankring skal ivaretas i styringsmodellen.
  • Forpliktende samarbeid og delingskultur skal prege arbeidet.
  • Digital kompetanse blant medarbeidere og frivillige skal styrkes.
  • Personvern og informasjonssikkerhet skal bygge tillit til digitale løsninger og være en integrert del av all utvikling.

Du kan lese mer om de ulike punktene i artiklene nedenfor.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"