Personvern og informasjonssikkerhet

Personvern og informasjonssikkerhet skal bygge tillit til digitale løsninger og være en integrert del av all utvikling. Alle enheter i kirken skal ha oversikt over hvilken informasjon de behandler, for å legge til rette for trygg behandling, deling og gjenbruk av data.

Alle enheter i kirken skal ha oversikt over hvilken informasjon de behandler, for å legge til rette for trygg behandling, deling og gjenbruk av data. Enhetene må vite i hvilken sammenheng den ble innhentet, hva den skal brukes til, hvem informasjonen kan deles med, hvordan den skal sikres og hvor lenge den skal lagres. Øverste leder i enheten er ansvarlig for behandling av personopplysninger.

Brukerne skal ha råderett over egne personopplysninger og innsyn i hvordan kirken behandler dem. Kirken skal sikre konfidensialitet, integritet og tilgjengelighet i sine tjenester og systemer. Informasjonssikkerheten skal ivaretas i et styringssystem, ta utgangspunkt i risikovurderinger og følges opp gjennom god internkontroll. Kirkens sikkerhetsutvalg for personvern og informasjonssikkerhet koordinerer arbeidet på vegne av felleskapet. Sikkerhetsutvalgets rolle er beskrevet i styringsmodellen.

Kirken skal bygge en kultur for å melde avvik ved brudd på personvernet og informasjonssikkerheten. Ved avvik skal kirkens personvernombud involveres. Avvik rapporteres til Datatilsynet når det kreves. Erfaringer fra sikkerhetshendelser skal deles og brukes systematisk i kvalitetsarbeidet.

Personvern og informasjonssikkerhet skal være en integrert del ved utvikling av digitale løsninger.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"