Lørdagskonserten: Arven frå Vest i Johanneskirken, Bergen

Praktisk informasjon

Fra:19.9.2020 - kl.18.00

Til:19.9.2020 - kl.19.00

Sted:YouTube og Facebook: Den norske kirke

Arrangør:Bjørgvin bispedømme / Bergen domkirke menighet

Velkommen til konserten Arven frå Vest, strømmet på YouTube!

Inspirert av legenden om St. Sunniva og med tematikken «Kor kjem vi frå? Kven er vi? Kor vil vi?», har Tove Kragset komponert nyskrevet musikk med irsk og norsk tonefall. Hun har arbeidet i en årrekke med Helene Bøksle og musikere frå Irland og Norge og har nå utviklet dette videre.

Legenden omhandler en irsk prinsesse som flykter fra Irland og kommer til øya Selja på nordvest-kysten, og i år er det 850 år siden relikviene av St Sunniva ble flyttet fra Selja til Bergen. Vi sendte vikinger til Irland og de sendte oss helgener tilbake.

Brendan Graham (kjent som tekstforfatter av bl.a. «You raise me up») bidrar med en spesialhilsen til konsertpublikum, - om vår felles musikalske og historiske arv og hva som binder oss sammen.

Skuespiller Ragnhild Margrete Gudbrandsen leser Sunnivalegenden,
Sankta Sunniva Kammerkor med dirigent Eivind Berg, Torbjørn Økland, gitar, Tarjei Nysted, div. instrumenter, Ingrid Berg Mehus, fiolin og Johann Sebastian Blum, cello. Takk til Norges ambassade i Dublin for inspirasjon og motivasjon.

Les mer om konserten i programmet her for Sunnivafestivalen 2020.

Konserten var en del av Sunnivafestivalen 2020

Bidragsytere til konserten var Vestland fylkeskommune, Bergen kommune, H. Westfal-Larsen og hustru Anna Westfal-Larsens Allmennyttige fond, Bergen Riksmålsforenings Fond, Bergen kirkelige fellesråd og Den Kgl. Norske ambassade i Irland.