Webinar: Etter konfirmasjonen - exit eller transitt?

Praktisk informasjon

Fra:29.10.2020 - kl.09.00

Til:29.10.2020 - kl.10.00

Sted:Webinar

Arrangør:Kirkerådet og KIFO

Er tiden etter konfirmasjonen en «exit»-fase der ungdom velger bort kontakt med kirken? Eller er det en «transitt»-fase som fører til nye former for tilknytning til kirken og til en ny «voksen» religiøs identitet?

Oppslutningen om kirkelig konfirmasjon er høy i Norge, noe som gir Den norske kirke en bred kontaktflate med ungdom i starten av tenårene. Men etter konfirmasjonen mister kirken kontakten med mange av disse ungdommene. Hva skjer med disse? Hva tenker de i kirken som jobber med ungdom om det? Hva tenker ungdommen selv?

Bli med på lansering av en rykende fersk forskningsrapport fra KIFO: «Etter konfirmasjonen – exit eller transit? Ungdomsarbeid i Den norske kirke og unge voksnes tilknytning til kirken». Bli med på webinar torsdag 29. oktober kl. 09-10.

Meld deg på her.

I webinaret blir det presentasjon av rapporten ved Tore Witsø Rafoss som er forsker fra KIFO (last ned rapporten her) og responser ved Knut Tveitereid, førsteamenuensis i praktisk teologi ved MF vitenskapelige høyskole og Jorund Andersen, sokneprest i Ullern menighet i Oslo bispedømme.

Webinaret ledes av Stine Kiil Saga, seksjonsleder for seksjon for barn, unge og trosopplæring i Kirkerådet.