Noen viktige misjonsdokumenter

Misjon til forandring

Utgitt av Mellomkirkelig råd (2013) i forlengelsen av Kirkemøtesaken om misjon i 2012. Hvordan forstår Den norske kirke misjon i dag? Heftet gir også praktisk hjelp til å integrere misjon i menighetene.

Erklæring om misjon og evangelisering. Fra Kirkens verdensråd

Sammen på vei mot livet: Misjon og evangelisering i landskap i endring. Kommisjonen for verdensmisjon og evangelisering (CWME) la fram dette dokumentet på KVs generalforsamling i Korea i 2013.

Cape Town – erklæringen. Lausanne III

Slutterklæringen fra Lausanne III-kongressen i Cape Town i oktober i 2010. Et av de viktigste dokumentene for den evangelikale misjonsbevegelsen i dag.

Misjon i kontekst. Forvandling. Forsoning. Myndiggjøring

Et bidrag fra Det lutherske verdensforbund til forståelsen av misjon og misjonspraksis (2004)

Evangelii gaudium - The Joy of the Gospel

Den romersk-katolske kirkes overhode Pave Francis skriver i en såkalt "apostolisk formaning" om misjon og evangelisering i vår tid (2013)

Diakoni i kontekst. Forvandling. Forsoning. Myndiggjøring

Et bidrag fra Det lutherske verdensforbund til forståelsen av diakoni og diakonal praksis (2009)

Christian Witness in a Multi-Religious World: Recommendations for Conduct

Felleskristelig dokument fra 2011 med oppfordring om å drive kristen misjon på en respektfull og etisk akseptabel måte. Utgitt av Kirkenes verdensråd, Vatikanets kommisjon for interreligiøs dialog og Verdensalliansen av evangelikale kirker

Ground Rules for Missionary Activities

Etiske retningslinjer og kjøreregler for misjonsaktiviteter. Utarbeidet av Oslokoalisjonen i samarbeid med NORME i 2009.

Felleserklæring om trosfrihet og konvertering

Utarbeidet av Islamsk Råd Norge og Mellomkirkelig råd for Den norske kirke i 2007

Kontaktinformasjon for Samarbeid menighet og misjon

Mellomkirkelig råd for Den norske kirke