Gi evangeliet videre i Blånildalen, Etiopia

DET NORSKE MISJONSSELSKAP

Vi utruster kristne fra gumuz-folket i Blånildalen i Etiopia til tjeneste, støtter kirkebygg i nye områder og er med å drive et moderne kristent ungdomsarbeid med utgangspunkt i Kamashi ungdomssenter,

Dette skjer:
 - Trening av teologer og frivillige kirkelige medarbeidere
 - Kirkebygging
 - Stipend til evangelist - og presteutdanning
 - Aktiviteter ved ungdomssenteret i Kamashi

Folkegruppen Gumuz holder for det meste til i lavlandet nord og sør for den Blå Nilen. De ble drevet til disse ekstremt varme områdene som bare er delvis egnet til jordbruk og husdyravl av andre, mer ekspansive folkegrupper.

I århundrer har gumuz vært utsatt for slavehandel, og den dag i dag er folkegruppen med en populasjon på minst 150 000 marginalisert og har en svak stilling i samfunnet. Gumuz har ofte mindre utdanning enn folk fra andre grupper, og antall analfabeter er høy. Kvinnene har en forholdsvis sterk stilling innad i gumuz samfunnet, men sliter med manglende muligheter for utdanning og et dårlig utbygd helsetilbud.

Kontaktinformasjon for Samarbeid menighet og misjon

Mellomkirkelig råd for Den norske kirke

Postboks 799 Sentrum

E-post: post.kirkeradet@kirken.no