Kina

Kina er verdens mest folkerike land. Myndighetene bruker betegnelsen kineser om enhver person uavhengig av etnisitet som er hjemmehørende innenfor Kinas grenser. Imidlertid er det en rekke ulike etniske og språklige grupper

Majoritetsbefolkningen kalles han og utgjør 91 % av folket. 56 etniske grupper har status som nasjonal minoritet, og teller til sammen 106 mill. mennesker. Mange av dem er bosatt i grenseområder som er rike på naturressurser.

Miao

Folkegruppen miao er en av de store minoritetsgruppene i Kina med nærmere 9 mill. mennesker. Det er også 2 mill. miao utenfor Kina, særlig i Vietnam, Laos, Myanmar, Thailand og Kambodsja. De fleste er fattige bønder med lite utdannelse. Disse er ofte bosatt på åsrygger og fjell med skrinn jord.

I 1899 startet tidlige misjon-ærer en skole blant miao i Yunnan-provinsen. Det ble starten på deres eget skriftspråk og egen kirke. I dag er ca 30 % av miao i Yunnan kristne. De har en rik musikk- og håndarbeidstradisjon som de er stolte av.

Sang- og kor-tradisjonen er helt spesiell.
Areopagos arbeider tett sammen med et kultursenter i provins-hovedstaden Kunming, TCG
Nordica. De støtter miao-landsbyene ved kulturturisme, der både kinesere og vestlige turister besøker landsbyene, bor og arbeider sammen med lokale miao-bønder. TCG Nordicas danseavdeling støtter også miaofolkets utvikling av sang og musikk.

KINA

Folketall: 1`367 mill
Urfolk: 7 %. Det er omkring 36 urfolksgrupper, bl.a. zhuang, uighur, miao, tibetan

Kontaktinformasjon for Samarbeid menighet og misjon