Registrering og overføring av ferie

Ferierettighetene er hjemlet i både egen lov og i hovedtariffavtalen (HTA).

For tilsatte i rettssubjektet Den norske kirke utbetales lønn i 12 måneder. I lønnsutbetalingen for juni gjøres det opp for ferierettigheten ved at det i tillegg til en månedslønn utbetales feriepenger opptjent året før, samt at det trekkes for det antall feriedager med lønn en har opptjent året før. I Aditro Suiten er det mulig å se Feriedager tilgode under Person og Saldoer. Oppdateringene i Suiten skjer måneden etter gjennomført ferie som er registrert i tidssystemet. Opplysningene må derfor sees i sammenheng.

Overføring og utbetaling av feriedager

Ferieloven forutsetter at alle feriedager blir tatt ut i løpet av året. Det er ikke adgang til å utbetale feriedager som ikke er avviklet. De skal overføres til neste år og tas ut når det blir mulig, i samråd med overordnet.

Det er mulig å overføre inntil 14 feriedager fra ett år til det neste. Avtale om dette skal skje skriftlig. (Overføring av 14 feriedager er hjemlet med 10 feriedager etter ferieloven og 4 feriedager etter HTA. Antall feriedager er da beregnet ut fra en uke med fem virkedager og to fridager).

Rutine/praksis

1. Uttak av ferie avtales lokalt og fastsettes i god tid.
2. Prost/leder skal påse at de tilsattes ferie er registrert i tidssystemet.
3. Søknad om overføring av ferie sendes prost/leder innen 1. november (det er satt en tidlig frist slik at det er mulig å gjennomføre uttak av restferien).
4. Prost/leder innvilger eller avslår søknaden og fastsetter når ferie skal tas ut.
5. Kopi av innvilget søknad sendes bispedømmekontoret innen 10. desember.

Forholdet til tilsatte som er sykemeldte og/eller i permisjon må ivaretas særskilt.