Ny smittevernrettleiar gjeld frå 14. januar.

Frå 21. januar er det lov å samla inntil 1500 menneske på arrangement innandørs, så lengde dei har fast tilvist plass og held minst ein meter til næraste kohort. Dei skal vera fordelt i grupper på 200 deltakarar med minst 2 m avstand mellom gruppene.

Dei viktigaste reglane frå 14. januar gjeld elles framleis:

Det blir oppmoda om å gjennomføre fritidsaktivitetar for born og unge. Innandørs er det anbefalt maks 20 i kvar gruppe, eller fleir viss alle er frå same kohort i skule eller barnehage. Utandørs er det ingen grenser for tale på deltakarar.

Vaksne kan no gjennomføra fritidsaktivitetar. Innandørs er det anbefalt maks 20 i kvar gruppe med ein meter avstand. Ved f.eks. sang tilrår ein 2 meter avstand.

Minnesamvær har maks. 50 deltakarar. Andre private samankomstar maks. 30 deltakarar inne, 50 ute.

Les oppdatert informasjon frå Den norske kyrkja ved å klikka på lenka nedst på sida.