Olavsstipend til Bjørgvinprest

Fungerende sogneprest i Landås, Rose-Marie Skarsten, er blitt tildelt Olavstipend 2017 fra Den norske kirke.

Dette er et stipend som er opprettet for å øke kunnskapen om kirkens rolle i samfunnet og for å styrke kirkens kompetanse til å løse sine oppgaver. Rose-Marie er tildelt stipend på grunnlag av prosjektet Kunst og symbolspråk i forkynnelsen. Gudsrikeleik-inspirert formidling.

Dette er noe hun har brukt på i forkynnelsen på familiegudstjenestene i Landås de siste årene. - Jeg prøver å dra hele menigheten inn i bibelfortellingene ved hjelp av kunst og symbolbruk. Gudsrikeleik-pedagogikk er en Montessori-inspirert metode som legger vekt på stillhet og langsomhet, undring og kreativ bearbeidelse av de bibelske fortellingene, sier hun.

Nå har Rose-Marie altså fått tildelt midler til å videreutvikle denne prekenformen som er ment å favne alle generasjoner under gudstjenesten. Hun vil også undersøke og analysere mottakelsen av denne type prekener. I etterkant av prosjektet vil det være fire store billedserier i tekstil til bruk i forkynnelsen på familiegudstjenester. - Jeg håper disse også vil kunne lånes ut til nabomenigheter og slik bli til velsignelse for hele prostiet, sier hun.

Den andre vinneren, Ellen Aasland Reinertsen er kapellan i Torshov og Lilleborg menighet i Oslo bispedømme. I stipendperioden skal hun arbeide faglig med Jesu lignelser. En kartleggjing av hvilke lignelser som blir brukt ofte og sjelden i kirkens trosopplæring vil være utgangspunkt for å undersøke om det er noe samsvar mellom denne bruken og ligningenes målgruppe, egenart og metaforbruk.

Kontaktinformasjon for Bjørgvin bispedøme

Bjørgvin biskop og bispedømeråd Strandgaten 198 Postboks 1960, Nordnes 5817 Bergen

E-post: bjoergvin.bdr@kyrkja.no
Org.nr: 818 066 872