Støtt kyrkja på Cuba

Bjørgvin bispedømeråd har venskapssamarbeid med Den Lutherske kyrkja på Cuba. Våre søsken der har bruk for vår støtte - les meir om dette her.

Bispedømerådet gjorde 1.juni 2021 vedtak om å gå inn i eit venskapssamarbeid med den lutherske kyrkja Iglesia Evangelica Unida (IEU) på Cuba, saman med Normisjon som har samarbeidd med den kyrkja i over 20 år.

I oktober gav bispedømerådet ei startgåve på 150.000 kroner.

• 30.000 brukt til del av medisinsk hjelpesending på 1.6 tonn
  • 42.000 brukt til støtte løner etc i perioden oktober-desember
  • Noko går til kyrkjelydsplanting i bydel i Havanna

I tillegg har det kome inn vel 30.000 kroner i einskildgåver etter at prosjektet vart presentert på Stiftsmøtet i november, og vel fire tusen kroner i kyrkjeoffer.

Det er viktig å støtte prosjekt som kan skape framtidige inntekter lokalt, t.d. kyrkjelydsbarnehagar. Det er mange initiativ i kyrkja.

Kva rekk kronene til?

• 850 kroner (100 $) er pastorløn i ein månad. Dvs. 3 personer som gjev 300 kr/mnd finansierer ein pastor (kubansk minstelønn)
  • For 500 kroner kan ein person delta på inspirerande 2-3 dagars Agenda1-samling (kost, losji i kyrkje og reisetilskot)

Slik kan du gje

• Gje på Vipps 96005 eller konto 1503.02.13537 (Normisjon). Merk gåva «prosjektnummer 501005».
  • For skattefrådrag på individuelle gåver på Vipps: Skriv mobilnummeret ditt i tillegg til prosjektnummer.