Lær mer om kirkens klimaengasjement!

10. februar startet en ny serie på NRK2 "Broen til framtiden", som går hver lørdag kl. 18.05 - frem til konferansen med samme navn starter 9. mars. -Vi er kalt til å forvalte skaperverket. Forvalte og ikke forbruke, sier Møre biskop Ingeborg Midttømme som er med i TV-serien.

-Solidaritet og nestekjærlighet handler i praksis om å ta perspektivet til «den andre». Til medmennesker under andre himmelstrøk og til generasjonene etter oss. Sterke krefter truer den verden Gud har skapt.

-«Den verden vi har skapt er et resultat av vår tenkning.», sa Albert Einstein. Jeg er ikke et øyeblikk i tvil om at hele skaperverket - oss selv inkludert -  i det lange løp tjener på å følge Guds tenkning. Det betyr at vi må endre vår, sier biskop Midttømme om kirkens klimaengasjement. Det er også klipp med preses i Bispemøtet, Helga Haugland Byfuglien i TV-serien.

Møre biskop Ingeborg Midttømme. (Foto: Anita Grønland, kirken.no/more)

Broen til framtiden er opprinnelig navnet på en konferanse som holdes for femte gang 9. mars på Folkets Hus i Oslo, med ulike temaer og perspektiver innenfor miljø- og klimaarbeid. TV-serien inneholder blant annet klipp fra tidligere konferanser. Arrangementet er gratis og har plass til 600 deltagere. Følg lenkene nederst på siden for mer informasjon om TV-serien og påmelding til konferansen.

Organisasjoner bak Broen til framtiden er Fagforbundet, Norsk tjenestemannslag (NTL), LO i Oslo, Naturvernforbundet, Framtiden i våre hender, Greenpeace, Den norske kirke, Concerned Scientists Norway, Natur og Ungdom, Besteforeldrenes klimaaksjon, Naturviterne og For Velferdsstaten.

Kontaktinformasjon for Møre bispedømeråd - Møre biskop

Besøksadresse: