Fordypning før påsken

Praktisk informasjon

Fra:9.3.2020

Til:12.3.2020

Sted:Utstein pilegrimsgard

Arrangør:Utstein pilegrimsgard

Fordypning innenfor påskens og julens budskap, med Jostein Ørum, i rammen av retreat.

Denne retreaten var først tiltenkt prester og forkynnere, men det er ledige plasser og det åpnes derfor opp for alle som ønsker å forberede seg til - og fordype seg i påskens budskap.

Varighet: Mandag kveld kl. 18.00 til torsdag morgen kl. 10.00.

En unik mulighet til å skru av alle lyder for å kunne høre den Ene stemmen, uten å måtte ta ansvar eller prestere. I en ramme av tidebønn, stillhet og mulighet for samtale inviteres vi til å slippe det vi har i hendene for noen dager. Da kan vi bli bedre i stand til å ta imot det Gud vil gi oss. Det kan bidra til å åpne bibeltekstene og hjelp til å oppleve noe nytt i dem, som vi kan gi videre.

Prest og forfatter Jostein Ørum er retreatleder, i samarbeid med lokale krefter.

Ørum (f. 75) er fast skribent i Vårt Land av spaltene Ettertanke og Tekstverkstedet, samt skribent for magasinet Strek og tidsskriftet Pilgrim. Han har skrevet en rekke bøker om åndelighet og våre forsøk på å leve med Gud så godt vi kan i vår tid. 

Han har blant annet gitt ut: «Mitt umulige barn» (2012), om menneskene som var vitne til at Gud ble menneske, en adventskalender med 25 kapitler.

«De som så ham» (2015). 40 fastebetraktninger om øyenvitnene til Jesus siste uke.  Han er også tekstforfatter til påskekonserten «Gåten om korset» v/Garness, som får ny påsketurne i 2020.

16.-19. november inviteres det til samme type retreat før jul.

- På disse retreatene leder Jostein oss inn i fordypning i høgtidenes budskap. Vi vet det er krevende for prester og forkynnere å stadig hente frem høgtidens budskap til forberedelse, fordypning og fornyelse. Vårt håp er at disse dagene kan være til hjelp og inspirasjon foran høgtidene i 2020, heter det i programmet. 

Mer informasjon, priser og påmelding finner du på www.utsteinpilegrimsgard.no  

Programmet for Utstein pilegrimsgård for 2020 finner du her.