Jesus siste og avgjørende gjerning er et drama i tre akter. Den første akten er fotvaskingen, den andre er innstiftelsen av nattverden, og den tredje er Jesu død på korset. Disse tre aktene utgjør til sammen ett drama.
Skjærtorsdag er det kveldsmesse kl 1900. I denne gudstjenesten feirer at Han som er Herre og Mester inntar tjenerens plass ved disiplenes føtter. Fotvaskingen har bidratt til navnet på denne dagen, som har sin bakgrunn i det gamle ordet skir, = ren . Fotvaskingen har en fortsettelse: Jesus innstiftet den nye pakts måltid, nattverden. Han gav disiplene oppdraget om å feire dette måltidet til minne om ham. Skjærtorsdagen feires med glede og takknemlighet over hans nærvær og fellesskapet med ham i brød og vin. Det hele munner ut i at alteret avdekkes og tildekkes og kirkerommet mørklegges Jesus går ut i natten og hans lidelsesvei tar til. I den mørke natten venter forræderen og maktens menn.
Langfredag kl 1430: Orgelresitasjon og korsvandring. Organist Bjørn Lien spiller pasjonsmusikk av Bach og Brahms mens den enkelte har anledning å vandre korsveien. ved å betrakte og lese tekstene knyttet til kirkens fjorten korsveibilder, laget av kunstner Trygve Goa.
Langfredag kl 1500: Korshyllingsgudstjeneste. Ved Jesu dødstime samles vi til denne gudstjenesten. Vi får høre pasjonshistorien etter Matteus. Fem røde roser til minne om Jesu fem sår blir lagt på alteret, som nå symboliserer Jesu grav. Deltakerne får anledning til å tenne lys ved det store korset i kirkerommet. Gjennom korshyllingen ærer vi ham som beseiret ondskapen og gikk i døden for vår skyld !
Påskedag kl 1100 bryter jubelen løs! Gjennom påskeevangeliet blir Jesu seier over døden proklamert og i påskesalmene hyller vi den oppstandne! Høytidsgudstjenesten påskedag er kirkeårets hovedgudstjeneste, fordi påskehendelsen er selve grunnlaget for vår tro!