Slik markeres allehelgen
De fire Hurum-kirkene er åpne søndag 7. november, på litt ulike tidspunkter.
Her kan den som vil komme for å sitte ned en stund eller tenne et lys inne i kirken. Noen ønsker å besøke et gravsted for å pynte med blomster, tenne lys eller for å minnes. Kirkene og kirkegårdene kan være et sted for å sørge, savne, håpe, le, fortvile, være sinte og alt som hører med når vi minnes våre kjære som har gått bort.
I Holmsbu kirke holdes minnegudstjeneste på allehelgensdag kl. 17. Navnene til de som er døde i Hurum det siste året leses opp. De som har mistet en i familien i løpet av det siste året har fått tilsendt en egen invitasjon til minnegudsjenesten, den finner du også vedlagt her. Vi takker Gud for livet og fellesskapet og vi ber om hjelp i sorgen og savnet etter våre kjære.
I Kongsdelene kirke er det salmekveld kl. 20. Filtvet kirke, Kongsdelene kirke og Hurum kirke er alle tre åpne på Allehelgensdag i tidsrommet kl. 14-16.
Hvorfor markeres allehelgen i kirken?
Minnemarkeringer for de døde er blant de eldste kristne skikkene. Tidligere var det martyrene, de som ble drept for sin kristentro, som ble minnet. Senere oppsto behovet for en minnedag for alle de navnløse kristne som døde. Dette ble allehelgensdag. Les mer om historien om dagen hos Bibelselskapet
I forbindelse med allehelgen samles mennesker i kirker i hele landet for å minnes de døde. Mennesker samles i takk til Gud for alt som har vært av liv og fellesskap med dem som vi har mistet. Vi ber også om Guds hjelp i sorgen og savnet etter våre kjære.
All sorg er unik. Det finnes ingen instruksjoner som alltid er rett, det er ingen absolutte sannheter. Kanskje er det også en av årsakene til at så mange føler seg usikre når de skal møte andre i sorg. Kirken har lang erfaring i å møte og støtte sørgende. Med Førstehjelp ved sorg håper kirken å bidra til at ingen rundt oss må være ensomme i sin sorg. Tipsene er tenkt som en hjelp i den første tiden, når noen har mistet en de er glad i.