Kva skal slåast saman?

I Os er der 24 medarbeidarar (heil- og deltidsstillingar). Prestane, 3 stillingar, kjem i tillegg. 2 kyrkjer og 3 gravplassar. På gravplassane er det 3 reiskapshus.

I Fusa er der 10 medarbeidarar (heil- og deltidstillingar). Prest, 1 stilling, kjem i tillegg. 5 kyrkjer og 10 gravplassar. På gravplassane eller ved kyrkjene har vi til saman 9 reiskapshus og/eller bårehus, og på Baldersheim eit lite kapell (som ikkje vert nytta til forordna gudstenester).

For tida er det 34 fast tilsette medarbeidarar som skal gjennom samanslåingsprosessen. Til saman har vi også til saman meir enn 200 frivillige medarbeidarar  der nokon kan bli berørt av omlegginga, men vi reknar med at det vil skje i liten grad .

Alt planverk må etter kvart samordnast, og ein reknar med at 50-60 reglement, instruksar og lokale vedtekter må tilpassast. Vidare er der kanskje forskjellar som må utjamnast, og nye rutinar må byggjast opp gjennom m.a. nytt IT-system.

Vi må saman finne gode løysingar som er framtidsretta samstundes som at vi er ei kyrkje nær folket!

Viser til pdf-dokumentet under vedrørande prinsippdokumentet fellesnemnda har vedteke for samanslåingsprosessen.

Kontaktinformasjon for Bjørnafjorden kyrkjelege fellesråd

Bjørnafjorden kyrkjelege fellesråd