Betalingssatsar ved gravlegging 2021

Gravlegging

1. For avdøde som var busett i kommunen

Ved gravlegging i ny grav er føste 20 år fri for betaling (frigrav). Etter dette kan det fornyast med festeavgift og festeperiode på 5 år.

Ved bruk av ny grav, kan det reserverast ei grav ved sidan av. Den reserverte grava er ei festegrav frå første dag, og det må betlalast festeavgift for 20 år ved etablering.

Ved fornying etter 20 år, er festeavgift pr år:

Kistegrav                                                                kr. 618,-

Urnegrav urnefelt                                                   kr. 339,-

Urnegrav namna minnelund                                   kr. 170,-

Festeavgift reservasjon av grav (pr år/grav)           kr. 618,-

Namna minnelund (ink.skilt)                                  kr. 3.260,- ved etablering.

1. For avdøde som var busett utanfor kommunen

For gravlegging av utanbygds buande betalast festeavgift frå første dag (ikkje frigrav).

Ved bruk av ny grav, kan det reserverast ei grav ved sidan av. Den reserverte grava er ei festegrav frå første dag, og det må betalast festeavgift for 20 år ved etablering.

Festeavgift pr år, frå første år:

Kistegrav                                                                  kr. 618,-

Urnegrav urnefelt                                                     kr. 339,-

Urnegrav i namna minnelund                                   kr. 170,-

Festeavgift, reservasjon av grav (pr.år/grav)            kr. 618,-

Namna minnelund (ink.skilt)                                     kr. 6.660,- ved etablering.

Ved nedsetting av kiste og urne for utanbygds person kjem i tillegg kostnad med gravferdshandling og leige av kyrkja, jfr Gravferdslova § 6, 2. ledd.

Satsene er :

Kistegravlegging                                                       kr. 9.738,-

Urnegravlegging                                                        kr. 2.563,-

Utanbygds gravlegging er regulert i vedtektene i Bjørnafjorden kyrkjelege fellesråd.

Gravferdsteneste

1. Betalingssatser for kyrkjeleg seremoni ved gravferd – for utanbygds og ikkje-medlemer av Den norske kyrkja.

Leige av kyrkja:                                                      kr.2.500,-
Leige av organist:                                                   kr 1.800,-
Leige av kyrkjetenar:                                              kr 1.200,-

I tillegg kjem leige av prest.

Kontaktinformasjon for Bjørnafjorden kyrkjelege fellesråd

Bjørnafjorden kyrkjelege fellesråd