Vigselsliturgien

I løpet av selve vigselen så er det åpent for å komme med bidrag av forskjellige slag. Det kan være et bidrag i form av musikk eller høytlesning, men det kan også være medvirkning på enkelte liturgiske ledd fra bryllupsfølget.

Blant de kulturelle innslag kan det også åpnes for elementer som understreker parets etniske bakgrunn. I par der den ene parten har en annen kirkelig tilhørighet enn Den norske kirka, kan det etter godkjennelse av biskopen åpnes for deltagelse fra den andres tilhørende kirkesamfunn. Både når det kommer til medvirkning fra andre kirkesamfunn og kulturelle innslag, skal de eventuelle tilpasses vigselshandlingens gudstjeneste karakterer og ikke bryte med Den norske kirka sitt trosgrunnlag.

Om det er ønsket med innslag som skal komme i tillegg til liturgien, kan dette plasseres etter ledd 9. Forbønn. Der navnene skal nevnes, kan man bruke fullt navn eller fornavn, etter hva som føles naturlig for hvert enkelt par. Under ledd 7. Ekteskapsinngåelse skal det brukes fullt navn.

Under kirkemøtet den 30. januar 2017 vedtok de en ny vigselsliturgi som ønsker likekjønnede par velkommen til å gifte seg i Den norske kirke. Denne liturgien kan også brukes av alle som ønsker.

Kontaktinformasjon for Bodø domkirke

Postadresse: Bodø Domkirke, Storgata 29, 8006 Bodø

Besøksadresse: Torvgaten 12, 8006 Bodø

Epost: bododomkirke@kirken.no

Telefon: 75 50 03 00 (felles sentralbord for alle kirker)

Man-Fre 09:00 - 14:30

Lunsj mellom 11:00 - 11:30 (sentralbordet er da stengt)

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"