Frøya sokn

Frøya sokn dekker bygdene i og rundt Kalvåg.

Kontakt Frøya sokneråd:

Håvard Grotle Røys 

 Leiar

  41306920      

epost:havardgrotler@gmail.com

Frøya kyrkje i Kalvåg stod ferdig i 1865 og overtok då etter den gamle kyrkja på Grotle. Det vart laga ny altertavle då denne kyrkja vart bygd. Den gamle altartavla, frå Grotle kyrkja, står på  nordsida av kyrkjeskipet. Frøya kyrkje vart restaurert og malinga luta av tømmer-veggane til 100-års jubileet. Kyrkja har omlag 350 sitjeplassar. I år vert kyrkja mala og pussa utvendig.

Kyrkja er delvis tilrettelagt for personar med nedsett funksjonsevne, der ein er avhengig av rullestol el.l. for å kome seg inn i kyrkja, men det er pr. i dag ikkje handikaptoalett. Det er montert teleslynge i kyrkjerommet. I enkelte lysforhold kan interiøret opplevast vanskeleg for synshemma.Utanfor er det skilta parkeringsplass for rørslehemma.

Kyrkja blir vanlegvis nytta til kyrkjelege handlingar og nokre trusopplæringsktivitetar. Kalvåg bedehus (eigar Kalvåg Indremisjon) blir også nytta til trusopplæringsaktivitetar, barneklubb og andre tilstellingar.  Kalvåg bedehus er og delvis tilrettelagt for personar med nedsett funksjonsevne. Ingen av bygga har handikaptoalett.

[Missing text '/cookieconsent/missingConsentSharing' for 'Norwegian, Nynorsk (Norway)'][Missing text '/cookieconsent/missingConsentMessageFunctional' for 'Norwegian, Nynorsk (Norway)']

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"