År 1904 den 10. september utgikk innbydelse til innbyggerne i Torød skolekrets fra lodsformann O. Ambjørnsen, Brevik, skipsreder N. Nilsen, Aarøsund og lærer M. T. Lindefjeld:
"Undertegnede indbyder herved indvaanere af Torød skolekreds og andre for sagen interesserede til at tegne digrad til et Kapel på Torød. Her er nemlig stor trang til et Gudshus herude, hvorfor det er en pligt for kristne mænd og kvinder at reise Herren dette hus. Alle bidrag modtages og indsettes paa bankbog. Måtte saa Guds velsignelse følge med arbeidet." Med denne innbydelse var det første skritt tatt i en sak som skulle komme til å engasjere folk i 14 år framover. Kapellan H. T. Hansen foreslo offentlig i 1880-årene at det burde bygges en kirke på Torø, og kapellan Jens J. Jensen tok saken opp senere. Etter hvert måtte den tanken ha modnet i mange sinn. Det tyder den umiddelbare giverglede på i 1904-05. Da ble det lovet kr. 2269,27 til saken. I tillegg kom det inn kr. 149,05 ved en kirkekonsert. Nøtterøy hadde i 700 år hatt en kirke. Nå - 700 år etter at den første kirken ble bygd - ble planene lagt for kirke nummer to på øya. Våren 1905 ble det holdt kretsmøte på Oserød hvor en arbeidskomite på 11 medlemmer ble valgt. Sammen med foreninger og enkeltpersoner satte de igang for å realisere den ønskede kirken på Torød. Det var en stor oppgave for skolekretsen. I henvendelse til departementet i 1910 står det skrevet: "Den nye kirke, til hvilken departementet har aprobert tomt, vil avhjelpe et lenge følt savn blandt de ca 1300 mennesker sterke befolkningen i bygdens sørøstre del, som nu har over 7 kilometer, dels bakket vei til sognekirken. Torød er en tæt bebygget grænd med lette kommunationes som postaabneri og telefoncentral". Arbeidskomiteen fra 1905 fant fort ut at kretsens folk måtte bli enige om en passende kirketomt. i 1907 ble kirketomt kjøpt av lærer Olav Knudsen. Tre år senere ble det bestilt tegninger av byggmester Ludvig Karlsen fra Kragerø.
Murer J. Guldberg fra Tjøme fikk oppgaven å sette opp murer, og byggmester Y. A. Bodin og Søn fra Tønsberg skulle reise kirken.
Samtidig ble det gitt alterkar i sølv, lysestaker, døpefat, alterbøker og messehagel. Altertavlen ble senere malt av stedets maler Hans Hansen. Pinsen 1914 ble det holdt basar til inntekt for kirkeklokker. Ja, så mange penger ble samlet inn at det kort tid etter kunne bestilles to kirkeklokker fra Olsen Nauen. 11. mai 1915 var en gledens og forventningens dag på stedet.
Biskop Jens F. Tandberg og 11 prester fra Nøtterøy, Tønsberg, Sem, Ramnes, Andebu, Stokke og Bamble gikk i prosesjon fra Stranda til kirken. Denne varme vårdagen kunne så en fullsatt kirke være med på biskopens høytidelige innvielse av kirkehuset. Julen 1915 fikk kirken orgel, og dette ble gitt av Nøtterø Sparebank. 25 år etter kirkens første restaurering kunne 50 års jubileet feires, og kirken fikk sitt kirkeskip.