Trusopplæringsplanen

"Med Jesus i båten" er namnet til Fitjar kyrkje sin trusopplæringsplan. Den famnar born frå dei er døpt og til dei er atten år. Det er ein variert plan, med mange ulike tiltak for born og unge. Planen har som mål, at alle døypte skal verta verande hos Jesus og veksa i trua på han.

Trusopplæringsplanen for Fitjar har tiltak for alle aldrar. Planen vart godkjend hausten 2013, og mange tiltak er allereide i gong. Dei som ikkje er i gong endå, håpar me skal vere det i løpet av 2016.

Me inviterer alle døypte og tilhørige (altså dei med minimum eit forelder som er medlem i Den norske kyrkja) per brev. Me annonserer i tillegg i kyrkjelydsbladet, på facebook og i lokale aviser. Alle som er i rett aldersgruppe er velkomen, sjølv om dei ikkje er invitert per brev.

Under finn du informasjon om ulike tiltak. For nærare informasjon om dei ulike tiltaka, påmelding, og anna, sjå under eller ta kontakt med kyrkjelydspedagogen!

Tiltak

Meir informasjon

Dåp

Alle fødde i kommune får brev frå prest med invitasjon til dåp

Babysong

Saman med invitasjon til dåp, får nyfødde og informasjon om babysong.

Kveldssamling

Hausten, det året barnet fyller to år, er dei velkomen på to kveldssamlingar med song og ei bibelforteljing.

Adventssamling

Dette er ei samling på nokre timar med song, bibelforteljing og juleverkstad i kyrkja.

Utdeling av   4-årsbok og kyrkjevandring

På laurdagen vert barna betre kjent med kyrkja og dei som jobbar der. Dei får 4-årsbok på gudstenesta om søndagen.

Den gode hyrding

Ein laurdag på hausten, dagen før søndagsskulens dag, samlast barna i kyrkja for å syngje, be og høyre om Jesus som hyrding.

Barnas påskefest

Ein søndag rett før eller etter påske, feirar borna påsken. Barnegospel syng, og 6-åringane har hemmeleg klubb og samling med familiane sine.

Pinsefest

Kyrkja sin bursdag er vert å feire. Fest i kyrkja ein ettermiddag etter skulen på våren.

Karneval

Karnevalet vert heldt på vinteren, og er for alle som er/vert 8 år. Meininga med dette tiltaket er at borna skal lære om faren som ventar på barnet sitt.

Tårnagent

Dette er eit stort arrangement for alle som vert 9 år. Dei er agentar i kyrkja på laurdagen, og skal finne skattar i kyrkja. Søndagen deltek dei på gudsteneste.

B10-11

Båten/Pilegrim

10 og 11-åringane er saman. Det vert Båten og Pilegrim annakvart år, på våren, slik at alle skal få med seg begge tiltaka i løpet av dei to åra. Begge er i hovudsak ute, og dei får oppleve naturen og bibelforteljingar.

Lys vaken

Når det er mørkt ute, er det lys i kyrkja. Barna får komme på overnatting, og får vete meir om å vere vaken med og for Jesus.

Kode B

Ei vidareføring av det dei gjorde på «Lys vaken». Barna vert betre kjend med Bibelen gjennom fire samlingar og ei gudsteneste.

Kode D

Kva vil det seie å vere disippel? Dette får 13-åringane lære om og erfare gjennom ein basar på våren.

På sporet

Gudsteneste med påfølgjande samling ute i naturen, der ein ser etter spor av Gud. Ein smakebit på konfirmasjonstida.

Konfirmasjon

Gjennom eit år med undervisning, heimegrupper og leir, lærer 15åringane om seg sjølve, Bibelen, kyrkja, og alt som dette rommar.

Loved i praksis

Tilbod til dei som var konfirmantar året før. Me tek det eit steg vidare.

Ung Tru

Har ikkje gjennomført dette tiltaket enda. Det er tenkt å vere ein leir der ungdommane bur heime, men deltek på opplegg i/rundt kyrkja.

Vaksen

På siste tiltak i «Båten», gjer kyrkja stas på ungdommane!

Kontaktinformasjon for Fitjar kyrkje

Kyrkjekontoret ligg i Fitjar rådhus

Ekspedisjonstid kyrkjekontor:  Tysdag, Onsdag, Torsdag, Fredag  kl. 09-15.00

Telefon: 53 45 85 00 (sentralbord)