Kirkens folk har ført protokoller og kirkebøker med informasjon om dåp, konfirmasjon, vigsel og dødsfall i mange hundre år.
Noen av disse er avlevert til Statsarkivet og finnes i deres hyller. Mange av disse er blitt scannet, og kan leses på nett.
Etterhvert kommer også flere og flere av disse i søkbare databaser som du kan slå opp i på nettet.
Kirkekontoret i Indre Fosen fører og oppbevarer kirkebøkene for Stadsbygd, Rissa, Hasselvika, Sør-Stjørna, Stranda og Leksvik sokn.
Stadsbygd sokn omfattet fram til 1964 også Ingdalen som da ble lagt til Lensvik og senere til Agdenes sokn. I 1966 ble Stjørna delt slik at Sør-Stjørna ble lagt til Rissa sokn
og Nord-Stjørna til Bjugn sokn. Kirkebøkene for gamle Stjørna sokn er samla på kirkekontoret i Bjugn.
Sør-Stjørna omfatter distriktene Råkvåg, Sørfjorden, Selnes og Fevåg. Kirkebøkene etter 1966 for Sør- Stjørna er på kirkekontoret i Rissa.
Lenker til gamle kirkebøker.
Opplysninger fra kirkebøkene er underlagt taushetsplikt. Attester skrives for egen person, og innsyn for andre kan gis 60 år etter innførselen. Innsyn bør ikke gis dersom opplysningen kan skade nålevende person.
80 år etter siste innførsel skal kirkebøkene leveres til Statsarkivet i Trondheim. Statsarkivet fotograferer de innsendte kirkebøkene og legger dette inn i Digitalarkivet. Her finner du regler om hva som er taushetsbelagt.
Det er utgitt bygdebøker for Stadsbygd sokn og for Hasselvika sokn. For Rissa sokn er det utgitt bygdebøker for deler av bygda, mens Sør-Stjørna ennå ikke har noen bygdebok.
Det føres gravprotokoller for de som blir gravlagt på kirkegårdene Stadsbygd, Rein, Rissa, Hasselvika, Frengen, Husby, Stranda og Leksvik. Opplysningene fra disse er tilgjengelig på DIS- Norge sin database Gravminner i Norge.
Her er to interessante lenker for den som ønsker mere opplysninger enn det som finnes her:
Digitalarkivet, der finner du opplsag mot kirkebøker, folketellinger, skifteregister, matrikler osv osv
DIS-Norge, foreningen Data I Slektsforskningen, som har mange gode råd
Kirkebøker
Kirkens folk har ført protokoller og kirkebøker med informasjon om dåp, konfirmasjon, vigsel og dødsfall i mange hundre år. Noen av disse er avlevert til Statsarkivet og finnes i deres hyller. Mange av disse er blitt scannet, og kan leses på nett. Etterhvert kommer også flere og flere av disse i søkbare databaser som du kan slå opp i på nettet.