Om Oslo Orgelfestival

Oslos orgler representerer betydelige materielle og kulturelle verdier som i alt for liten grad er kjent for et større publikum. Med Oslo orgelfestival ønskes det å gjøre disse kulturskattene kjent for byens befolkning og fremme bevisstheten om orglet som konsertinstrument for et større publikum enn dem som vanligvis er å se på orgelkonserter i dag.

Et stort antall kirker i Oslo har gjennom de siste 20 – 30 år hatt en utskifting av sine orgler og erstattet dem med kvalitetsinstrumenter som i flere tilfeller tåler sammenligning med de beste i verden. Oslos orgelpark vil bli ytterligere komplettert når Frogner kirke innvier et stort nytt orgel i 2018 bygget av det kjente engelske firma Harrison & Harrison. I januar i år ble et barokkorgel i Gottfried Silbermann-tradisjon av den slovenske orgelbyggeren Tomaž Močnik innviet i den svenske Margaretakyrkan.

Det er et ønske om å plassere Oslo på kartet, som en by som kan hevde seg internasjonalt på dette kulturområdet. En god anledning til å presentere byens dyktige organister, hvorav flere er internasjonalt kjente konsertorganister, som Kåre Nordstoga, Inger-Lise Ulsrud og Halgeir Schiager.

Samarbeidspartnere

Arrangør for Oslo Orgelfestival er Kirkelig fellesråd i Oslo i samarbeid med Oslo bispedømmeråd og i denne omgang følgende menigheter: Oslo domkirke, Uranienborg, Fagerborg, Røa, Paulus og Sofienberg og Svenska Margaretakyrkan. Siden april i år har en rekke personer arbeidet med å planlegge en festival 2017. Disse er kommunikasjonsrådgiver i Kirkelig Fellesråd i Oslo, Finn Folke Thorp, kulturrådgiver Knut Erik Tveit i Oslo Bispedømmeråd, ledende domorganist ved Oslo domkirke Kåre Nordstoga, professor ved Norges Musikkhøgskole og kantor ved Uranienborg kirke Inger-Lise Ulsrud, assisterende domorganist ved Oslo domkirke Marcus André Berg, kantor ved Fagerborg kirke Gjermund Brenne, kantor ved Røa kirke Gunnar Petersen-Øverleir, kantor ved Sofienberg kirke ph. dr. Halgeir Schiager og kantor ved Grønland kirke og hovedtillitsvalgt for kirkemusikerne i Oslo, Olav Rune Bastrup.

Kontaktinformasjon for Oslo orgelfestival

Finn Folke Thorp