- Diakonien foregår utenfor kirken, vi skal møte menneskene der de er, sier Monica Landmark.
Hun kommer til Sentrum og St. Hanshaugen fra Høybråten, Fossum og Stovner menighet, hvor hun har jobbet som diakon i nesten tre år. Hun er opprinnelig fra Jessheim, men har bodd i Oslo siden 1994.
Fra Groruddalen til Sentrum
- Det er nok ganske annerledes å jobbe i Groruddalen enn i en sentrumsmenighet. Miljøet er helt annerledes. Mange med minoritetsbakgrunn og stor barnefattigdom. Der jobbet jeg mye med ungdommer, vi hadde kafè om sommeren - med utgangspunkt i et valgfag de hadde på skolen som het "Innsats for andre". Derfra fikk vi ungdommer som ville lage kafe, og dette gikk i hele juli.
Frivillighet
Som diakon møter hun folk der de er, og jobber tett på samfunnet. En viktig del av dette er frivillighet. Og slik hun jobbet med frivillighet blant ungdom med innvandringsbkgrunn, har hun også jobbet med eldre. I den forbineldese hadde de et godt samarbeid med Frivillighetssentralen.
- Et annet diakonalt tiltak, som startet i Høybråten, kalt "hverdagstreff". Dette var for mennesker med ulike bistandsbehov - der hadde vi blant annet kontakt med en musikkterapeut.
"I grenseland"
Fra øst har hun nå flyttet inn i grenseland mellom øst og vest i Oslo. Hun skal jobbe mest i storbykirken Trefoldighetskirken.
- Jeg gleder meg til å bli kjent med de som kommer hit - til Værestedet og Åpen kirke, hvor jeg skal være mest i begynnelsen.
Søndag skal hun intervjuet av prest Marta Axner Ims på Storbymessen, hvor de skal nærmere om hva som er diakonens rolle nå og fremover.
Velkommen til Monica - og til Storbymesse på diakoniens dag, søndag!