Den ruvende kirken på Hammersborg har alltid vært unik – både i arkitektur og i innhold.
I årenes løp har Trefoldighetskirken rommet mange ulike bevegelser og initiativer som har gitt Oslo by en kirkelig annerledeshet.
I år 2020 ble Trefoldighetskirken tatt ut av bruk som lokal soknekirke, og ble i stedet gitt et unikt oppdrag som hele byens freds- og forsoningskirke.
Stort engasjement og mye håp
Som freds- og forsoningskirke, er Trefoldighetskirkens oppdrag å stå skulder ved skulder med de som rammes av urett i verden.
Gjennom lytting, læring og dialog, ønsker vi å bruke vår kirkelige stemme til å arbeide for en mer rettferdig og bærekraftig verden der vi sammen kan la håpet få vokse.
Forsoningsarbeid blant samer og nasjonale minoriteter, klimaspørsmål, engasjement mot atomvåpen, solidaritet med flyktninger, uavlatelig bønn for fred, kampen mot vold som kvinner; mange ulike engasjement, og mye håp, har allerede funnet sin plass her.
En kirke som utfordrer
Da Trefoldighetskirken ble innviet i 1858, var den omringet av enkel trehusbebyggelse, og bebodd av lavinntektsfamilier i forstaden. Helt siden da har diakonien, kirkens sosialtjeneste og nestekjærlighetens språk, vært en sentral bærebjelke i Trefoldighetskirkens identitet.
I dag er Trefoldighetskirken omgitt av maktinstitusjoner på alle kanter. Med både Storting og regjering, embetsverk og domstoler i umiddelbar nærhet, er vår plassering i bybildet ideell for en kirke som ønsker å inspirere og utfordre samfunnsdebatten, og som arbeider for rettferdighet, forsoning og fred i både kirke og storsamfunn.
Forankret i evangeliet om den korsfestede og oppstandene Kristus, skal vi fortsette å bygge et kraftsentrum for kirkelig freds- og forsoningsarbeid midt i Oslo sentrum. Det håper vi du vil være med på!