Blå skilt ved Os kyrkje

Os kyrkje har fått "Blå skilt" Blå skilt er eit skilt som presenterer kulturhistorie i kortform.

Foto:

Dagleg leiar Os sokn: Sigurd Rotvik Tunestveit. Representant frå Bjørnafjorden lokallag: Øyvind Bugge. Soknerådsleiar: Bente Marie Brøvig Strømme. Nestleiar: Per Gunnar Lunde Oseng

Kva betyr "blå skilt"

Blå skilt fortel om ein viktig person, ei historisk hending eller ein bygning. I Noreg kom dei første skilta i Oslo på slutten av 1980-tallet. Det er Olso byens vel som har patent på skilta og det er eir desginprodukt som det ikkje er lov å kopiera. Blå skilt et et inernasjonalt konsept, og i London har det vært informert om bygg på denne måten i ca 150år!

Blå skilt i Bjørnafjorden kommune

Fortidsminneforeninga - Bjørnafjorden lokallag har ønske om å løfta fram bygg og anlegg i kommunen og gje merksmed til historia både for innbyggjarane og tilreisande. Os kyrkje er tredje bygning som får eit slikt skilt.

Blå skilt ved Os kyrkje

Kyrkja vår er truleg den fjerde kyrkja på staden, den vart oppførd i nygotisk stil i 1870 etter teikningar av Ole Vangberg. Kyrkja vart vigsla samme år av biskop Birkeland. Den gamle altertavla og lydhimling over preikestolen er frå kyrkja av 1624. Interiøret i kyrkja slik vi kjenner det i dag var resturert i 1970, og arbeidet vart leia av arkitekt per Helland-hansen.

Kontaktinformasjon for

Kyrkjekontoret ligg i Tunet kyrkje- og kultursenter i Os sentrum.

Besøksadresse: Øyro 49, 5200 Os
Postadresse: Postboks 209, 5202 Os