Et barn er født i Betlehem, og hva så?
Hva var Jesu oppdrag på jorda og hva er vårt oppdrag i dag?
Disse store spørsmålene handler det om i åpenbaringstida, ukene mellom nyttår og faste, som er Den norske kirkes særlige misjonstid. Misjon betyr sendelse og søndagens tekster i denne tida sier oss både noe om hvorfor Jesus ble sendt til verden og hvorfor og hvordan vi som døpte og kirke sendes i dag.
"Vi er både mottakere og bærere av evangeliet" skriver Eldbjørg Leinebø Ekre i den nye Fokus misjon-boka til IKO/NMSU/Stefanusalliansen. Mange i kirker og organisasjoner rundt om i landet jobber med nettopp denne boka i denne åpenbaringstiden. Forsida av boka viser, i tråd med denne doble bevegelsen, et kors som både peker innover mot sentrum og utover.
Kristian Due, rådgiver for trosopplæring og misjon i Nord-Hålogaland bispedømme, skriver om det samme i sin innledning til åpenbaringstida i Luthersk kirketidende.
Bevegelsen innover: «Jeg er en av dem Jesus ble sendt til. En som er radikalt kjent men likevel tatt imot hos Gud.»
Og utover: «…jeg vil være med i en bevegelse som hjelper meg når jeg ikke får det til selv. Sammen med de andre som er som meg, på gebrekkelig, menneskelig vis, delta i Jesu oppdrag som lemmer på Hans kropp. «Som Far har sendt meg, sender jeg dere», sa Jesus. Åpenbaringstekstene viser oss nettopp det: Både hvordan Han – og vi – er sendt.»
- Les gjerne Luthersk kirketidendes artikkel på side 428, i vedlegget under.
- Ressurser til gudstjenester i åpenbaringstida ligger også i lenke under.