Assistent i Sjømannskirken

Det finnes flere veier til en jobb i Den norske kirke. Noen starter som assistenter ved et utenlandskontor i Sjømannskirken. - Jeg har vært griseheldig, sier Mattis Moviken i Sjømannskirken i London.

Mattis Moviken (29) arbeider som assistent og menighetsmusiker i Sjømannskirken i London.

- Hva gjør en assistent i Sjømannskirken?

En assistent gjør alt mulig. Som assistent har man aldri en kjedelig dag på jobb. Det er alltid uventede utfordringer man må ta på strak arm og da er det viktig å prøve til du eventuelt feiler. Jeg har faste arbeidsoppgaver innenfor web og informasjon hvor jeg sender ut nyhetsbrev, tar bilder og skriver artikler hver uke. I tillegg til dette er jeg innvolvert som menighetsmusiker i barnekor, studentarrangement og konfirmanter. Jeg jobber også freelance som konfirmantleirkoordinator for alle konfirmantleirene vi arrangerer i London.

- Hvorfor søkte du på jobben?

Jeg hadde akkurat fullført min mastergrad i musikkteknologi i London og var på utkikk etter en jobb. En dag var jeg med på et planleggingsmøte av "Åpen mic"-kveld i Sjømannskirken. Daværende kapellan Thomas Wagle tipset meg om et vikariat som menighetspedagog. Jeg marsjerte rett inn på kontoret til daglig leder og sa jeg tok jobben. Han sa: "Tja, det må vel være greit". Jeg sendte søknad samme kveld og startet i jobben mandagen etter. Kan vel si jeg var griseheldig.

- Hva setter du mest pris på ved jobben?

Det jeg elsker ved denne jobben er felleskapet i stab og menighet. Her kjenner alle hverandre og det går ikke en dag uten latter, tårer og klemmer. Vi er som en liten familie som prøver å styre skuta i best mulig retning. Jeg har også mye fleksibilitet i jobben og som utøvende musiker betyr det at jeg kan ta ut avspasering til turneer, spillejobber og andre musikkrelaterte oppdrag.

- Hva slags utdannings- og arbeidsbakgrunn har du?

Jeg har mange år med høyere utdanning innenfor musikk bak meg. Jeg er utdannet musikkpedagog og utøvende musiker fra Høgskulen i Volda (Bachelor) og session musiker fra Royal Northern College of Music i Manchester (FdA). I tillegg har jeg en mastergrad i musikkteknologi fra London Metropolitan University hvor jeg forsket på lyder i akustisk trommesett. Jeg har vært vant til å jobbe helt siden jeg var ungdom og har hatt uttallige jobber siden da. Alt fra butikkmedarbeider og barnehagearbeider i kommunen til trommelærer, og naturforvalter på Lyngheiene i Nordhordland. Jeg kan absolutt anbefale og jobbe i kirken og ikke minst Sjømannskirken.