Felleskirkelig plattform for integrering

7. desember 2010 ble det felleskirkelige visjonsdokumentet "Dette vil vi" om innvandring og integrering presentert.

Dokumentet er utgitt av Flerkulturelt kirkelig nettverk under Norges Kristne Råd og er svært konkret i utfordringer og visjoner for norske innvandrings- og integreringspolitikk.

- Det er første gangen så mange kirker og kirkelige organisasjoner i Norge kommer sammen og taler så konkret om aktuelle innvandrings- og integreringspolitiske temaer. Det er i seg selv en økumenisk begivenhet, og sier noe om hvor tungt kirkene i Norge vektlegger menneskeverdet i innvandringssaker, sier generalsekretær i Mellomkirkelig råd for Den norske kirke, Berit Hagen Agøy.

Over halvparten av alle innvandrere til Norge er kristne. Hagen Agøy peker dessuten på at mange menigheter er engasjert i dialogarbeid med ikke-kristne innvandrere.

- Det er gledelig at medlemmene i Flerkulturelt kirkelig nettverk står samlet bak et så konkret visjonsdokument. Det er nyttig, og peker ut en kurs for det felleskirkelige arbeidet i Norge framover. Når det gjelder innvandring og integrering har Den norske kirke mye å lære av andre andre kirker i Norge som i større grad enn oss selv har klart å inkludere innvandrere i sine menigheter, sier Berit Hagen Agøy

Disse deltar i flerkulturelt kirkelig nettverk:
Det Norske Baptistsamfunn
Den norske kirke