Ungt Samisk kirkeråd skal lede samisk kirkeliv

Et historisk ungt Samisk kirkeråd møtes til første konstituerende møte i Tromsø 30.-31. mai. – Jeg håper vi blir et råd som ser framover og gjør gode beslutninger for samisk kirkeliv, sier ny leder Sara Ellen Anne Eira (40).

Det nyvalgte rådet har en gjennomsnittsalder på 43 år med god aldersspredning og 2 medlemmer under 30. Eira, som selv er selv opptatt av at at barn og unge får en naturlig tilhørighet til kirken, tror rådet har mange gode forutsetninger for å gjøre et godt arbeid. - Vi er samtidig nye og trenger tid på å sette oss inn i saksfeltene vi skal jobbe med, sier hun.

Samisk kirkeliv i ny kirkeordning

Det nyvalgte rådet er valgt for perioden 2016-2020. Dette er årene da de formelle båndene mellom kirken og staten opphører og kirken selv skal vedta sin fremtidige organisering. – En svært viktig oppgave for oss blir å bidra til at Den norske kirke sikrer gode rammebetingelser for samisk kirkeliv i framtiden. Vi skal bruke tid på å sette oss inn i disse prosessene på vårt første møte slik at vi er forberedt når sakene kommer på vårt bord fra høsten av, sier leder Sara Ellen Anne Eira.

Rådet skal for øvrig behandle bl.a. følgende saker: høringsutkast om Samisk kirkelig valgmøte, kirkelig seminar under Tråante 2017, utlysning av salmesangprosjektmidler, samt forslag på samisk vara til Den norske kirkes delegasjon til Det lutherske verdensforbunds generalforsamling 2017.

Kontaktinformasjon for Sámi girkoráđđi - Sáme girkoráde - Saemien gærhkoeraerie - Samisk kirkeråd

Besøksadresse:

Stakkevollveien 41