Det morsomme og vakre i kirkerommene

Hvorfor henger det en torsk under taket i Gimmestad gamle kirke? En ny reformasjonsblogg presenterer morsomme, underlige, vakre, interessante og rare kunst- og kulturminneskatter fra kirker i hele landet.

I forbindelse med reformasjonsmarkeringen har KA Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter åpnet en ny dør inn til kirkerommenes historiefortellinger. «Glimt fra norske kirkerom» heter nettstedet. Der skriver KA:

‒ Hva har vi brukt, møblert og pyntet våre lutherske kirkerom med de siste 500 årene? I forbindelse med reformasjonsmarkeringen, ønsker vi å vise noen av de kulturhistoriske skattene som befinner seg i norske kirkebygg. Kirkebyggene og deres utsmykning har endret seg i takt med nye liturgiske former, og under påvirkning av europeiske moter og trender.

‒ De norske kirkene er nasjonale kulturminner med høy verdi. Våre kirkerom har gjennom historien blitt fylt av skjulte skatter; dekorert av kjente og ukjent kunstnere og håndverkere. Gjennom 2017 vil reformasjonsbloggen presentere morsomme, underlige, vakre, interessante og noen ganger rare kunst- og kulturminneskatter fra kirker i hele landet.

Kontaktinformasjon for DEN NORSKE KIRKE OG NORGES KRISTNE RÅD

Ansvarlig redaktør:

Ingeborg Dybvig

Postadresse:

Kirkerådet

Postboks 799 Sentrum,

0106 Oslo

E-post: post.kirkeradet@kirken.no

Tlf: 23 08 12 00

Postadresse:
Norges Kristne Råd
Rådhusgata 1-3,
0151 Oslo
E-post: post@norkr.no 
Tlf.: 23 08 13 00