Kirken på Arendalsuka

I år som i fjor ankrer Kirkeskipet opp i Pollen under Arendalsuka. Her kan du finne hvilepulsen, lytte til eller delta i gode samtaler. Og selvfølgelig spise vafler eller nyte en god kopp kaffe.

Fjoråret ble en suksess målt i antall besøkende, arrangementer og omtale – men mest av alt var det en stor suksess fordi så mange mennesker hadde en god opplevelse av å være om bord på båten.

I år valgt å redusere litt på antall arrangementer slik at det blir mer tid til å finne hvilepuls, skape den gode samtalen og gi Kirkeskipet anledning til å bli det værestedet som tanken alltid har vært.

Nytt av året er også selve Kirkeskipet! I fjor hadde vi gleden av å borde den vakre treskuta Adella, men i år er det seilskuta Fryden med spennende folk, samtaler og opplevelser.

Kirkens Nødhjelp og Sjømannskirken er også på plass som samarbeidspartnere og  i år som i fjor er kaffen alltid varm og nytraktet og vaflene nystekte og fulle av kjærlighet og omtanke. 

Under følger en oversikt over de arrangementene som faller inn under "kirken på Arendalsuka". For mer informasjon, klikk på lenken i hver oppføring som går rett til Facebook-arrangementet. Eller se arendalsuka.no. 

Komplett program kan også lastes ned, se i lenkesamling under.

I tillegg til arrangementene på Kirkeskipet har vi i år et enda tettere samarbeid med Trefoldighetskirken. 

Tirsdag-fredag holdes morgensang kl 08.30

Mandag-torsdag skapes et vakkert pusterom med stemningsfulle lunsjonserter kl. 11.30.  

Og mandag-onsdag invteres det til gudstjeneste med kl 19.00. 

På Kirkeskipet er det i utgangspunktet tre faste arrangementstidspunkter hver dag: 8.30, 12 og 15.30, men du skal ikke se bort i fra at det kan dukke opp enkelte godbiter innemellom disse også.

 

 

Mandag 12. august er åpner vi Kirkeskipet kl 12.00 med en live-innspilling av Podcasten Pod for Gud og Hvermann. 

Mandag ettermiddag kl 15.30 arrangerer Kirkens Nødhjelp en samtale der globale spørsmål blir sett i lys av høstens lokalvalg. 

 

Tirsdag 13. august blir en innholdsrik og spennende dag på Kirkeskipet. 

Vi starter allerede klokken 08.30 med SMM som setter søkelys på hvordan næringsliv og rettighetsarbeid kan være med på å bygge både enkeltmennesker og lokalsamfunn og konkretisere Kirkens budskap om verdig liv og varig håp. 

Kl. 11.00 leder Åshild Mathisen en debatt om den nye tros- og livsynssloven. Deltakere er blant andre barne- og likestillingsminister Kjell Ingolf Ropstad og kirkerådsleder Kristin Gunleiksrud Raaum.  

Debatten er så vidt over, førKirkens Nødhjelp kl 12.30 stiller spørsmålet "Norsk våpeneksport - hvilket ansvar har vi?"

Etter en liten pause border barne- og likestillingsminister Kjell Ingolf Ropstad Kirkeskipet for andre gang denne dagen kl 14.30 for en samtale med biskop Stein Reinertsen om tro og tvil og kirkens plass i samfunnet og folks liv. 

Og tirsdagen avsluttes med nok en samtale når barneombud Inga Bejer Engh og preses Helga Haugland Byfuglien møtes kl. 18.00

 

Onsdag 13. august inviterer vi til frokost kl. 08.30 med påfølgende debatt mellom representanter for de tre listene som stiller til bispedømmerådsvalget i Agder og Telemark. Er listevalg det nye kirkedemokratiet?

Kl. 12.15 møtes blant andre uviklingsminster Dag-Inge Ulstein og generalsekretær Dagfinn Høybråten til en samtale om voldtekt som våpen i krig og konflikt i regi av Kirkens Nødhjelp. 

Og kl. 15.30 spør biskop Stein Reinertsen ateisten Bjørn Stærk hvorfor han som ateist er så opptatt av Jesus?

 

Torsdag 14. august har vi en rolig morgen uten arrangement, men kaffen er alltid varm og vaflene er nystekte. 

Men kl. 12.00 presenterer Kirkens Nødhjelp rapporten Norways Fair Share of meeting the Paris Agreement; etterfulgt av en panelsamtale med blant andre Stefan Heggelund og Espen Barth Eide.

Tania Michelet lot seg døpe i voksen alder og fant etterhvrt ro i sin egen tro. Kl. 15.30 snakker hun med Sunniva Gylver om å forsne seg med egen tro og hvordan det var å vokse opp i en familie der det var flaut å være kristen

 

Fredag 16. august har KA Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter to arrangementer på Kirkeskipet: 

Det serveres en enkel frokost fra kl 08.30 som går over i en diskusjon om hvorfor man fortsetter å bygge nye kirker samtidig som en av ti kirker brukes mindre enn en gang i månedene. 

Kl. 12.00  stiller de spørsmålet om hvorvidt kirkelig gravferdsforvaltning kan fungere for alle? 

I tillegg er Den norske kirke medarrangør på fag. og debattmøtet Velkommen inn - for alle? Tilgang til læringsarenaer, kirkelige handlinger og kulturtilbud i kirkebygg/menighetshus og kulturbygg» sammen med K-Stud og torsdag 15. augst kl. 17.00 på Arendal bibliotek.

 

Hver kveld mandag-torsdag fra kl. 20.00 blir det nattcafe på Kirkeskipet. Vi tenner lykter, serverer enkel kveldsmat og byr på et trygt og alkoholfritt samlingssted der god fellesskap og gode samtaler står i fokus. 

 

For detaljert program og informasjon, se Kirkeskipets Facebookside. Det vil også bli lagt ut informasjon på Arendalsuka.no. Det vil også komme et program her i pdf-format som kan lastes ned.

Håper vi ses i Arendal!

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"