Søndagstanker 11. april - video og tekst

Tanker rundt Joh. 21, 15-19. Barnegospel bidrar med sang på video.

 

Elsker du meg?

Jesus stiller spørsmålet til en av disiplene som stod ham nærmest.

Dette spørsmålet er et som vi kjenner igjen. Det blir stilt av foreldre til barn, barn til foreldre, en kjæreste til den andre, ektefeller imellom, ja, i mange relasjoner.

Noen ganger er det et spørsmål som vi stiller åpent og tydelig, andre ganger blir det sagt ikke med ord, men mer som en lengsel vi kjenner inni oss. Spørsmålet stilles på en stille måte.

Behovet for å vite at noen er glad i oss, bryr seg om oss ligger dypt i oss.

Jesus var et menneske, som oss. Han hadde også behov for å høre ordene fra en som stod ham nær.

Tre ganger spør han Peter om dette. Og tre ganger svarer Peter, mer og mer bedrøvet; «Herre, du vet alt. Du vet at jeg har deg kjær».

Det var ikke rart at Peter ble bedrøvet. Fordi de tre spørsmålene får ham til å tenke på de tre gangene han fornektet Jesus. Det var like etter at Jesus var tatt til fange, og du kan lese om det i kapittel 18 i Johannesevangeliet.

Spørsmålene Jesus stilte var ikke bare for å vite om Peter elsket ham, de var også en påminnelse om hva som hadde skjedd tidligere.

Samtidig ville Jesus vise ham at hos Gud er det tilgivelse og håp for dagene som ligger foran.

Jesus konfronterer ikke Peter med hans svik for så å fordømme ham og avvise ham. Han konfronterer ham, for så å gi ham en ny mulighet.

Peter fikk en sjanse til. Både en sjanse til å vise med liv og med sin død at han på tross av sin svakhet og sitt svik, elsket Jesus. Denne samtalen mellom Jesus og Peter gir håp for alle oss andre som også vil følge Jesus.  

Den viser at Jesus kan tilgi og oppreise selv den som har sviktet på det groveste.

Den enkelte av oss kan pånytt bli den vi skulle være i ham. Vi kan få nye oppgaver selv om vi har feilet. Vi kan vise Jesus at vi elsker ham, og at vi vil fortsette å følge ham.  

Vi kan vise vår kjærlighet til ham ved å ta vare på hverandre; vår familie, vår menighet, vår neste. Dette kan vi vise selv når vi har sviktet èn eller mange ganger.

Det er aldri for sent å ta imot hans kall til å gi ham vår kjærlighet.  For en ting er tydelig i dagens tekst: Jesus tilgir og gir nytt håp og ny fremtid.

Kontaktinformasjon for Fyllingsdalen Menighet

Besøksadresse:

Nebbeveien 20
5144 Fyllingsdalen

Organisasjonsnr.: 976994248

Vipps:
Fyllingsdalen menighet: 11143
Liten og stor åpen barnehage: 55196

Telefon: 55 59 71 40

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"