Ungdommens kirkemøte åpnet i Tromsø

Ungdommens kirkemøte ble åpnet i nordnorsk godvær i Tromsø fredag. Under åpningsmøtet ble mye vekt lagt på årets tema, «Brobygger».

Det var i en fullsatt plenumssal ved havna i Tromsø at leder av Kirkerådets utvalg for ungdomsspørsmål (Ufung), Anja Kile Holtermann kunne erklære årets Ungdommens kirkemøte for åpnet:

– Vi kan kanskje ikke endre retorikken statsledere bruker i løpet av denne helgen, men vi kan starte med oss selv – hvordan snakker vi til og om hverandre? Hvordan kan vi være brobyggere på UKM, spør leder Anja i åpningstalen.

I løpet av åpningsmøtet ble UKM også hilst av blant andre kirkerådsleder Kristin Gunleiksrud Raaum, leder i Samisk kirkeråd Risten Turi Aleksandersen og stiftsdirektør i Nord-Hålogaland bispedømme Oddgeir Stenersen. I tillegg hadde en rekke barne- og ungdomsorganisasjoner, utdanningsinstitusjoner og fagforeninger sendt videohilsen til årets møte.

Ungdommens kirkemøte (UKM) er det øverste organet i ungdomsdemokratiet i Den norske kirke. Her samles representanter for ungdom i hele landet, blant annet fra bispedømmene, fra barne- og ungdomsorganisasjonene og medlemmene i Kirkerådets utvalg for ungdomsspørsmål og Samisk ungdomsutvalg. I løpet av fem dager skal møtet drøfte og fatte vedtak i viktige saker. Årets UKM er plassert i Tromsø, og samler om lag 60 delegater og observatører.

Temaet for årets møte er «Brobygger», og tematikken blir belyst i saker om blant annet dialog, kultur, ungdomsdemokrati, etikk og økonomi og forholdet mellom menneskerettigheter og teologi.

Kontaktinformasjon for Samarbeid menighet og misjon

Mellomkirkelig råd for Den norske kirke

Postboks 799 Sentrum

0106 Oslo

E-post: post.kirkeradet@kirken.no

Ansvarlig redaktør: Knut Hallen (kh558@kirken.no)

Nettredaktør: Olav Dahle Svanholm (os266@kirken.no)

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"