Offer-forslag til menighetene

Menighetsråd over hele landet tar stilling til hvem ofringen skal tilfalle i de ulike gudstjenestene gjennom året. Hva med å prioritere spesielt misjonsorganisasjonene i 2019 og årene framover?


 
Ofring i pose, i kurv, eller på Vipps - det er ulike varianter, og en viktig del av gudstjenester over hele landet. (Foto: Bo Mathisen)
 

Samarbeid menighet og misjon er Den norske kirkes samarbeid med flere av landets sentrale misjonsorganisasjoner. Disse er : NMS, Normisjon, Misjonsalliansen, Areopagos, Israelsmisjonen, HimalPartner og Stefanusalliansen.

Disse organisasjonenes arbeid er på en særlig måte en del av Den norske kirkes oppdrag. Samarbeidet er både formelt og økonomisk forpliktende, noe som blant annet gjør det mulig at alle bispedømmekontorene, Kirkerådet og Mellomkirkelig råd kan ha fagrådgiverstillinger på misjon. I dag har 980 menigheter i kirken (ca 80 prosent) en misjonsavtale med en av disse syv organisasjonene.

Denne artikkelen er en oppfordring til å prioritere SMM-organisasjonene på den årlige offerlisten som settes opp. Ta gjerne kontakt med  misjonsrådgiveren i ditt bispedømme, en av SMM-organisasjonene eller daglig leder i SMM.

I vedleggene under er informasjon om SMM-organisasjonene.

• Stefanusalliansen

• NMS

• Misjonsalliansen

• Israelsmisjonen

• HimalPartner

• Normisjon

• Areopagos


Kontaktinformasjon for Samarbeid menighet og misjon

Mellomkirkelig råd for Den norske kirke

Postboks 799 Sentrum

0106 Oslo

E-post: post.kirkeradet@kirken.no

Ansvarlig redaktør: Knut Hallen (kh558@kirken.no)

Nettredaktør: Olav Dahle Svanholm (os266@kirken.no)

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"