Evaluering av Samarbeid menighet og misjon

25 år med samarbeid mellom kirke og misjonsorganisasjoner skal nå evalueres. Hva fungerer godt og hva kan gjøres bedre? Gi dine innspill slik at kirken blir enda bedre på misjonsoppdraget som er gitt

Samarbeidet mellom Den norske kirke og misjonsorganisasjonene, Samarbeid menighet og misjon - SMM, feirer 25-års jubileum i år. Samarbeidet startet allerede i 1994.

SMMs visjon som har stått seg i disse 25 årene, og lyder:

Sammen om misjonerende menigheter hvor evangeliet frigjør og utruster mennesker til å dele troen i handling, nærvær og ord, lokalt og globalt.

Pr. i dag har 955 av Den norske kirkes 1200 menigheter misjonsavtale med en eller flere av de syv SMM-organisasjonene.

SMM-ansvarlig i Kirkerådet er begeistret.

- Det er strålende! Dette har vi fått til sammen! Men samtidig ønsker vi stadig å være i utvikling. I den anledning foretar VID vitenskapelige høgskole en landsomfattende evaluering av hele SMM. Evalueringen kartlegger omfanget av misjonsengasjement i Den norske kirke og effekten av SMM-samarbeidet.

Undersøkelsen skal utforske forståelsen av hva det innebærer at kirken er misjonerende. Svarene vil bidra til å videreutvikle samarbeidet.

Denne uken sendes det ut spørreskjemaer til ansatte i alle landets menigheter og i de syv SMM-organisasjonene. Samarbeid menighet og misjon er noe Den norske kirke og misjonsorganisasjonene både eier og gjør sammen.

- Vi håper derfor flest mulig kan prioritere litt tid på å besvare dette både i lokalmenighetene og misjonsorganisasjonene; NMS, Normisjon, Misjonsalliansen, Israelsmisjonen, Stefanusalliansen, HimalPartner, Areopagos, avslutter Knut Hallen.

Svarene må være sendt inn innen fredag 13. desember.

Alle menigheter i Den norske kirke skal ha fått tilsendt evalueringsspørsmålene på e-post fra VID. Dersom din menighet ikke har fått den, ta kontakt med Olav Helge Angell på VID,  olav.helge.angell@vid.no

 

Kontaktinformasjon for Samarbeid menighet og misjon

Mellomkirkelig råd for Den norske kirke

Postboks 799 Sentrum

0106 Oslo

E-post: post.kirkeradet@kirken.no

Ansvarlig redaktør: Knut Hallen (kh558@kirken.no)

Nettredaktør: Olav Dahle Svanholm (os266@kirken.no)

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"