Stor oppslutning om misjonsaksjonen

"Sammen som kirke i hele verden" har i løpet av to måneder fått oppslutning fra 185 menigheter, og samlet inn nesten 1,2 mill. kr.

"Sammen som kirke i hele verden" er en aksjon for misjonssolidaritet under korona-pandemien. Aksjonen er en solidaritetsaksjon med søsterkirker og partnere som er rammes hardt av korona-pandemien. I aksjonen samarbeider vi med de misjonsorganisasjonene som utgjør SMM-organisasjonene.

Det var Agder og Telemark bispedømme som tok initiativ til aksjonen i starten av mai. Etterhvert ble flere bispedømmer med, og menighetene responderte og meldte seg på. I midten av juli ble det registrert at 185 menigheter deltok. Sluttresultatet er ennå ikke klart, men pr dato er nesten 1,2 mill. kroner samlet inn. Etter hvert som flere menigheter melder inn sine innsamlingsbeløp vil nok dette stige.

Aksjonen hadde ikke lang tid til forberedelse og planlegging, og det var en kort og intensiv aksjonsperiode. Men det viser at menighetene i Den norske kirke er i stand til å ta et tak når det trengs.

 

Kontaktinformasjon for Samarbeid menighet og misjon

Mellomkirkelig råd for Den norske kirke

Postboks 799 Sentrum

0106 Oslo

E-post: post.kirkeradet@kirken.no

Ansvarlig redaktør: Knut Hallen (kh558@kirken.no)

Nettredaktør: Olav Dahle Svanholm (os266@kirken.no)

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"