Ordinasjon

Er du ferdig utdannet prest, har fått en prestestilling og ønsker å bli ordinert til tjeneste?

Ordinasjon er en hellig handling. Den er løfteavleggelse, utrusting og velsignelse over den tjenesten du vigsles til. Ordinasjonsdagen er en dag med forventning, fest og høytid. Menighet, familie og venner deler gleden over at du vigsles til prestetjeneste.

Ordinasjon er også en offentlig handling som innebærer betydelige forberedelser. Normalt skjer ordinasjon i det bispedømmet der en skal gjøre tjeneste, eventuelt på ens hjemsted. Dersom du søker ordinasjon av Oslo biskop, er det Oslo bispedømmekontor som forbereder ordinasjonen. Vi ber deg lese denne brosjyren - her finner du viktige opplysninger om hvordan du må gå frem i forkant av ordinasjonsdagen.

Her er noen utdrag fra brosjyren for å hjelpe deg å komme i gang med prosessen:

Forutsetningen for ordinasjon er at du har en fast stilling eller et vikariat, enten 100 % stilling i minst 6 måneder, eller 50 % stilling i minst et år.

Skriftlig søknad om ordinasjon skal sendes til Oslo biskop.

Vedleggene til søknaden skal være:
- Vitnemål fra embetseksamen og praktikum
- Bekreftelse på gjennomført Veien til prestetjeneste, dersom dette har skjedd i en annen region
- Dåpsattest
- CV
- Dersom Oslo bispedømmeråd ikke er din arbeidsgiver, må du legge ved bekreftelse på arbeidsforholdet

Dersom du ikke har alle vedleggene innen søknadsfristen, f.eks. om du ikke har fått vitnemålet ditt ennå, så kan de ettersendes etter fristen.

Søknaden sendes til oslo.bispedomme@kirken.no

Søknad om godkjenning av stola

Du må også søke biskopen om godkjenning av stola. Se Kirkerådets veiledning. Søknad om godkjenning av stola sendes til oslo.bispedomme@kirken.no. Ved spørsmål om søkeprosessen eller annet i tilknytning til bruk av stola, kontakt personalrådgiver Mette Kristin Brenna, kontaktinformasjon finnes nederst på denne siden.

Ordinasjons- og vigslingsgudstjenester arrangeres tre ganger i året (vanligvis i januar, juni og oktober), og holdes normalt i domkirken. Lokale ordinasjoner forekommer kun unntaksvis, hvis det f.eks. er bare én søker til en planlagt ordinasjonsdag.

Neste felles ordinasjons- og vigslingsgudstjeneste er planlagt til søndag 24. januar 2021 i Oslo domkirke. Søknadsfrist er satt til søndag 29. november 2020. På grunn av koronasituasjonen vurderer vi imidlertid kontinuerlig hvordan det er mest tjenlig å arrangere ordinasjoner og vigslinger. Vi oppfordrer til å sende inn søknader fortløpende, så tar vi kontakt for nærmere avklaringer.

Har du spørsmål om ordinasjon, kan du ta kontakt med:
Ruth-Marit Vatne, seniorrådgiver/biskopens sekretær.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"