Velkommen til dåp!

Vil du la barnet ditt bli døpt? Eller vil du bli døpt selv? Dåpen er inngangen til et fellesskap av kristen tro og tradisjon. Den som døpes blir medlem i Den norske kirke.

Hvert år velger 65-70 000 foreldre/foresatte å døpe barnet sitt i Den norske kirke. I tillegg velger flere tusen barn, unge og voksne å bli døpt. 

Barn, unge og voksne er like velkomne til dåp. Det er lett å tenke: «tror jeg nok?». Dåpen er en gave som gis oss på grunn av Guds kjærlighet og ikke på grunn av den enkeltes tro. Dåpshandlingen er basert på tillit til at Guds løfter bærer hele livet gjennom.  

I kirken er alle velkomne uansett, enten man er døpt eller ikke. Å velge dåp vil for noen være en selvfølge, mens andre har behov for mer informasjon før de tar et valg for seg selv eller sitt barn. 

På disse sidene har vi samlet informasjon om dåpen. Det handler blant annet om hva dåpen er, hvordan en dåp foregår, hva som skal til av forberedelser, hvem og hva er faddere, samt hvordan du går frem for å planlegge og sette en dåpsdato. I tillegg er det informasjon som kan være til hjelp for deg som er i tvil om dåp.  

Hvordan melde inn dåp? Nederst på denne siden finner du informasjon om dette. 

Vi anbefaler at du går inn på nettsiden til din lokale kirke. Du finner ut hvilken kirke du hører til ved å søke på adressen i feltet “søk etter din menighet” her på siden. 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"