Grønland kirke 150 år

Søndag gikk startskuddet for et helt år med bursdagsfeiring. Og jubilanten er Grønland kirke. Festgudstjeneste med flere kor, messingblåsere, biskop, bydelsutvalgsleder og mange flere gav en verdig og storslått markering av det store jubileet.

Grønland kirke, østkantens katedral, ble feiret med pomp og prakt. Biskop Kari Veiteberg forrettet, og søndagens tekst tok oss inn i Jerusalem og fasten. -Hvordan lever vi livene våre? spurte biskopen. -Hva er det som er det viktigste? Hun løftet frem historien om kvinnen som gav den kostbare salven til Jesus bare dager før han skulle korsfestet. -Hun sløste med godheten, og det skal vi også gjøre, sa biskopen. Hun nevnte  arbeidet i Grønland menighet som gode eksempler.

St.Hallvardguttene, Gamle Oslo kro- og kirkekor, messingblåsere, innlånte sangere og håndklokker gjorde gudstjenesten til en musikkfest. Grønland kirkes kantor, Olav Rune Bastrup, hadde en støtdig regihånd på det hele fra orgelkrakken. 

Flere overbragte hilsener under gudstjenesten og etterpå. En bunadkledd menighetsrådleder, Eli M. Nielsen Karagøz, hyllet og takket kirken og ledet kirkekaffen etterpå. Bydelsuvalgsleder Line Oma fremholdt kirkens innsats for fattige og bidrag til å skape mangfold og samhold i bydelen. Leder av fellesrådet, Eilev Hegstad, takket og overrakte prosesjonslys i jubileumsgave. Nestleder fra bispedømmerådet, Harald Hegstad, og domprost Anne-May Grasass overbragte også hilsener. 

Salmedikter og prest Dag Kaspersen hadde skrevet jubileumssalmen og Trond Akerø-Kleven melodien. Salmen ble fremført med og til begeistring. 

Festgudstjenesten er bare begynnelsen på et helt år med jubileumsmarkeringer. 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"