Statsråd Ropstad på besøk i Domkirken

Det var en interessert statsråd Kjell Ingolf Ropstad som tirsdag morgen besøkte Oslo domkirke. Her fikk han en omvisning i kirkerommet og et møte med kirkens ledelse. Han fikk også høre om at domkirken fylles av i snitt 1000 mennesker hver eneste natt til lørdag.

Statsråd Ropstad var invitert til kirken for en samtale og en orientering om domkirkens arbeid og kirkens engasjement i Oslo by. Statsråden fikk høre hvordan domkirken ønsker å være en åpen katedral som favner Oslos innbyggere og inviterer til gode møter og gudstjenester. – Vi forvalter en lang tradisjon og ønsker å være en levende folkekirke for mennesker i byen, innledet biskop Kari Veiteberg.

Ledende domkirkeprest Elisabeth Thorsen fortalte om det omfattende arbeidet som foregår i domkirken. – Vi feirer gudstjenester i kirken syv ganger i uken, og lørdager inviterer vi til orgelkonsert, fortalte Thorsen. Statsråden lot seg imponere over arbeidet med Åpen kirke. – Hver eneste natt til lørdag er domkirken åpen. Her er et åpent rom for den som måtte ha behov for et stille sted i en mørk natt. Kirken står her åpen som en bønn for byen, og vi har i snitt 1000 besøkende i kirken hver natt til lørdag, fortalte Elisabeth Thorsen. – Domkirken tilhører folk, derfor må den være åpen for folk, slo domprost Anne-May Grasaas fast.

Kirkeverge Robert Wright presiserte at han opplever det som et stort ansvar å drive domkirken - Vi har jo et ønske om at domkirken skal være et «brukshus», et hus som brukes av mennesker i byen vår, sa Wright. Både han og daglig leder, Olav Fraser Lende, poengterte at domkirken trenger vedlikehold. – De vakre takmaleriene til Hugo Lous Mohr flasser og er i ferd med å gå i oppløsning. Dette er en viktig nasjonal skatt som vi må ivareta, poengterte kirkevergen.

 Statsråden fikk også høre om det musikalske arbeidet i kirken, og om kirkens fem kor.

- Også når det gjelder det musikalske har vi en lang tradisjon å forvalte, fortalte domkantor Kåre Nordstoga.

Statsråd Ropstad uttrykte at han syntes besøk i kirken var svært interessant.

- Oslo domkirkes funksjon som en åpen folkekirke der man kan komme på gudstjeneste, konsert eller komme innom for en stille stund gjør at kirken er viktig for mange mennesker, men også at den har en samfunnsskapende kraft. Det er et sted alle er velkomne, uavhengig av hvem man er og hvilken bakgrunn man har, sa statsråden.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"