-Et stort mangefasettert bilde av byen vår

2200 sovedøgn er resultatet etter at Paulus kirke hold åpent hver natt i en måned i vinter. 119 frivillige gjorde prosjektet mulig, og disse fikk en velfortjent takk denne uken.

«Det banker på den solide tredøra. Ikke forsiktig og søkende, men bestemt. Klokka er 22, nå må dere åpne. Mange av de som står hutrende foran Paulus kirken denne vinternatta, har ventet lenge».
Dette skriver nattevakt og frivillig Markus Bossmeyer i sine notater etter en vakt.

Rundt 40 av de som i vinter var frivillige nattevakter i kirken møtte onsdag opp for å få en takk og oppmerksomhet fra biskopen og prosjektgruppa.

-Takk. Dere har møtt, sett og delt. Dere har skapt et åpent rom i den kalde natta, sa biskop Kari Veiteberg.

En spesiell takk ble rettet til menigheten og menighetsråd i Paulus og Sofienberg, samt prosjektleder Oddrun Remvik. Sistnevnte har også utarbeidet rapporten fra prosjektet.

Også Kirkens Bymisjon ble takket. De bidro med viktig kompetanse inn i prosjektet.

Inntrykk

Mange av de frivillige hadde gitt tilbakemelding på hvordan de opplevde det å være nattevakt.

Anne Storrusten skriver:
-Jeg er stolt og glad for å være medlem av en kirke som er bevisst elementære behov hos mennesker i byen vår. Jeg `digger` at kirka er modig og tør å gå nye veier! Å ville gjennomføre Nattåpen kirke er å stole både på Gud og mennesker.

Inger Sverresen Holmes skriver:
-Jeg tok med meg noen veldig fine og nære møter med andre mennesker hjem igjen. Det får løst opp i en del fordommer å være med på noe sånt.

Marit Gjærum beskriver lyden i kirken midt på natta:
-Ikke hadde jeg tenkt at et kor av sovende (les: snorkende) mennesker skulle lyde vakkert. Hvile og søvn var hver av dem vel unt. «Du får tenke på det som et flerstemt kor» sa jeg til en som irriterte seg over lydnivået.

Arne Grønningsæter kom med en konkret oppfordring til politikerne etter at han selv hadde hatt vakt i kirken en natt:
-Jeg oppfordrer derfor Oslo-politikere fra alle partier til å melde seg som frivillig en natt i Paulus kirke. Det vil gi dere en erfaring som sitter i sjela lenge.

Åpenhet

Nattåpen Paulus kom på plass meget raskt i vinter. Fra 9 februar til 12. mars, da korona-viruset gjorde at tiltaket måtte stenge, var Paulus åpen for alle som trengte et sted å hvile i natten. Her måtte man ikke tilhøre en spesiell gruppe. Ei heller måtte det være under ti minusgrader.

I sin hilsen på onsdag viste biskop Veiteberg til talen hun holdt i Paulus kirke 9. februar. Bibelteksten handlet om såmannen som raust sår ut, uten å skille på jordsmonnet.

Gjennom Nattåpen Paulus kirke ble et behov synliggjort, og arbeidet fortsetter for at kommunen får et slikt tilbud på plass neste vinter.
-Jeg skal samtale med byråden om dette. Om et åpent rom vinterstid. Et trygt, åpent sted for alle som trenger det, sa biskopen.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"