Festgudstjeneste for nye Asker prosti

Nytt år gir også nye prostigrenser for Røyken og Hurum. Fra og med 2020 er de en del av Asker prosti og Oslo bispedømme. Dette ble markert søndag, med festgudstjeneste.

- Det er ikke bare lett å vokse. Man kan bli høy av det, sa prost i Asker Tor Øystein Vaaland da han ønsket velkommen til gudstjenesten i Teglen kirke i Spikkestad.

De 350 fremmøtte, blant dem ordfører i Asker Lene Conradi, fylkesmann Valgerd Svarstad Haugland og samtlige prester i det nye prostiet, humret og smilte.

Vaaland fotsatte.
- Men veksten kan gjøre rommet større. Den kan gjøre oss mer ettertenksomme og ydmyke.

 

Teglen.JPG

Utvidet

Som en del av kommunesammenslåingen av Asker, Røyken og Hurum, blir også de to sistnevnte kommuners kirkelige virksomhet overdratt fra Tunsberg bispedømme til Oslo bispedømme. Det medfører en betydelig utvidelse av Oslo bispedømme, rent geografisk. Asker prosti blir også større. Det består nå av ti sokn, 14 kirker, blant annet to middelalderkirker. Hurum kirke er fra 1150 og Røyken kirke er fra 1229.

Den nyeste kirken i prostiet er Teglen på Spikkestad, der festgudstjenesten ble holdt. Kirken/kulturhuset stod ferdig i 2018.

Hilsen

Ordfører i Asker, Lene Conradi, deltok på gudstjenesten og kirkekaffen i etterkant. Hun var også en av tekstleserne under gudstjenesten.

Biskop Kari Veiteberg overtar nå ansvaret for tidligere Røyken og Hurum. Det skal gå bra, henviste hun til i talen.
-Like før jeg kom hit i dag fikk jeg en melding fra min kollega i Tunsberg. Vi har et godt forhold, sa hun med et smil.
-Dette er et godt egnet sted for en festgudstjeneste. Rommet har fremtiden for seg. Det tar inn lyset fra mange åpninger.

Det var ingen andre gudstjenester i prostiet denne søndagen.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"