Reinertsen får Olavstipend for 2017

Preses Helga Haugland Byfuglien utdelte i dag Olavstipendet for 2017 til kapellan i Torshov og Lilleborg menighet, Ellen Aasland Reinertsen, og til Rose-Marie Skarsten fra Bjørgvin bispedømme. Vi gratulerer!

Ellen Aasland Reinertsen (til venstre) og Rose-Marie Skarsten (til høyre) mottar stipend på 50 000 kroner og får lønnet permisjon i et halvt år. Prestene skal belyse problemstillinger innenfor «Reformasjonens betydning for det norske samfunn og Den norske kirke i dag» og «Kirkens plass i det offentlige rom».

Prest i Oslo bispedømme mottok Olavsstipendet
Ellen Aasland Reinertsen er kapellan i Torshov og Lilleborg menighet i Oslo bispedømme. I stipendperioden skal Reinertsen arbeide faglig med Jesu lignelser. En kartlegging av hvilke lignelser som brukes ofte og sjelden i kirkens trosopplæring vil være utgangspunkt for å undersøke om det er noe samsvar mellom denne bruken og lignelsenes målgruppe, egenart og metaforbruk. Reinertsen ønsker med dette arbeidet å yte et bidrag til hvordan lignelsene i alt sitt mangfold «kan skape livstolkning, mening og håp for barn og unge».

Prost i Nordre Aker, Ingar Seierstad, var tilstede og overrakte gratulasjoner til Reinertsen på vegne av prostiet.

Les mer om Olavsstipendet på Bispemøtets nettsider.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"