Oslo Pride 2020 går digitalt

Årets stormarkering av skeiv kjærlighet går av stabelen 19. - 28. juni.  Det er ikke mulig å gjennomføre på tradisjonelt vis, men det skjer mye i og på digitale flater

- Oslo Pride blir i år dessverre annerledes, sier leder av Oslo bispedømmeråd, Gard Sandaker-Nielsen.
-Men mangfoldet, felleskapet og kjærligheten er like viktig å markere og feire som tidligere. Det er både riktig og viktig at kirken er med på Pride. Jeg er glad for at stadig flere menigheter engasjerer seg. Oslo bispedømmeråd oppfordrer menigheter i bispedømmet til å markere og feire under årets Pride. Jeg ønsker alle en riktig gledelig pride-uke!

Størst

Oslo Pride er Norges største feiring av skeiv kjærlighet og mangfold. I år blir det en digital festival, og fra 19. til 28. juni  blir det livesendinger, talkshow og foredrag. Høydepunktet er et tre timer langt paradeshow 27. juni, som streames på www.vierlive.no/oslopride. En stor bredde av organisasjoner og bedrifter er til stede på Pride, og Oslo bispedømme er også med!

Regnbuemesse

Kirken på Pride samler kristne fra flere kirkesamfunn. I Oslo bispedømme er det en egen arbeidsgruppe med prester fra alle prosti, som samordner kirkenes bidrag på Pride. Tradisjonen tro blir det regnbuemesse i Oslo domkirke 26. juni kl. 17, og i år vil den også bli streamet. Sagene kirke arrangerer Rosa orgelkonsert 23. juni kl. 13, og dette blir en fysisk konsert. I tillegg vil det bli utendørs frokost ved Grønland kirke i forkant av paradeshowet 27. juni. Mer informasjon om de ulike arrangementene vil komme på menighetenes hjemmesider og facebooksider.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"