Komprimerte dager om vigslet tjeneste

Årets Veien til vigslet tjeneste (VTVT) måtte komprimeres til to dager grunnet korona. Jofrid Landa "slapp ut" av Danmark akkurat i tide for å rekke kurset.

-Det ble jo åpnet for reisende fra Danmark i dag. Jeg kom meg akkurat med et fly nå på morrakvisten, ler hun. 

I syv år har hun vært tilknyttet Sjømannskirken i København. Hun er utdannet diakon. Etter å ha smakt på flere presteoppgaver under tiden i Danmark, vokste det frem et ønske om å byttet vigslet stilling.
-Jeg fikk holde prekner, være liturg og lede bisettelser. Dette var veldig fint, så etter en prosess med modning vokste det frem et ønske om å bli prest.

Motivere

VTVT består av én samling, som er lagt i forbindelse med Ordinasjonssamling 2 i VTP (Veien til prestetjeneste). Denne uken er 12 studenter tilknyttet Oslo bispedømme på plass på Holmen Fjordhotel for intensive, men lærerike dager. 

Samlingen tar for seg bl.a. hva det innebærer å være vigslet og og å jobbe i en tverrfaglig stab, og ønsker å inspirere og motivere til tjeneste i kirken. Det vil være både tverrfaglige og yrkesspesifikke grupper. Som en del av samlingen skal alle deltagere ha en personlig samtale med en biskop.

Trives

Jofrid Landa trives veldig godt i Sjømannskirken. Hun ser frem til å virke som prest.
-Jeg har ett år igjen av studiene mine. Jeg søkte Kirkerådets evalueringsnemd med min master i diakoni. Dette fikk jeg godkjent. Jeg gleder meg til å bli prest, smiler hun.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"