Du kan utgjøre en forskjell!

Mange er allerede i gang med forberedelser til kirkevalget 9. september 2019. Dersom du har forslag til kandidater, eller om du selv har lyst til å stille, er fristen for å melde i fra 1. mars.

Hvordan vil du at kirken skal være? Ved kirkevalget har du en gylden mulighet til å være med å sette agendaen for din lokale kirke. For folk i ditt nabolag kan dine holdninger og handlinger utgjøre en stor forskjell.

Du trengs til den viktigste oppgaven i dagens Norge: Å skape sterkere fellesskap i bygd og by og gi folk næring til tro og liv. Mange tendenser bryter ned fellesskapet mellom oss, og stadig flere sliter med å finne mening. Kirken trenger folk som kan se enkeltmennesket, inspirert av hvordan Jesus ga verdi til mennesker han møtte.

Menighetsråd og bispedømmeråd
Ved kirkevalget skal det velges til sammen 8000 medlemmer til å lede kirkens arbeid gjennom menighetsråd og bispedømmeråd.

Menighetsrådet leder menighetens virksomhet der du bor. Som medlem i menighetsrådet kan du ha stor innflytelse på de lokale oppgavene og utfordringene i din kirke, og du kan selv fremme saker du tror på. Menighetsrådet har blant annet ansvar for den lokale aktiviteten i kirken.

I hvert av de 11 bispedømmene er det et bispedømmeråd. Bispedømmerådet ansetter prester og uttaler seg om spørsmål som gjelder kirkepolitikk og organiseringen av kirken. Medlemmene av bispedømmerådet er også medlemmer av Kirkemøtet, det høyeste organet i Den norske kirke.  Dersom du er typen som er opptatt av de prinsipielle spørsmålene, kan bispedømmerådet være noe for deg.

Slik kan du bli kandidat eller foreslå kandidater
Ta kontakt med din lokale kirke eller noen i menighetsrådet og meld din interesse – eller foreslå gode kandidater. Kandidater må være medlem av kirken og over 18 år. Menighetsrådet kan foreslå inntil 4 kandidater til bispedømmerådet, og de trenger ditt tips. Og for at din lokale kirke skal få et godt menighetsråd, trenger de mennesker med ulik bakgrunn. Kanskje du er en av dem?  Forslag til kandidater må være kommet innen 1. mars 2019.

Nominasjonsgrupper
Ved kirkevalget er det også mulig å registrere «nomineringsgrupper». Etter nærmere bestemte regler kan du sammen med en gruppe mennesker ta initiativ til å levere inn et listeforslag, altså en
kandidatliste. Mer om dette i vedlegg nedenfor.

Vedlagt er det flere artikler til fri bruk i menighetsblad og nettsider - på bokmål og nynorsk.

Se også Den norske kirkes nettsider om Kirkevalget

 

 

 

Kontaktinformasjon for Agder og Telemark bispedømme

Besøksadresse:
Gyldenløvesgt 11
4611 Kristiansand

Postadresse:
Postboks 208
4662 Kristiansand

Ved seksuelle overgrep/grenseoverskridende seksuell adferd i kirkelig sammenheng: Kontakt Kirkelig ressurssenter mot vold og overgrep, tlf 23 22 79 30, post@kirkeligressursenter.no, www.kirkeligressurssenter.no

 

Ansvarlig redaktør: 
Aslak Wegge (Stiftsdirektør)
Nettredaktører: Dag A. Kvarstein og Geir Myre

Telefon sentralbord:

Tlf: 38 10 51 20

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"