Tre hurra for diakonien i Agder og Telemark

I helgen var det avslutningsfest for Ivar Solbu, diakon i Sauherad gjennom hele 43 år. I forrige uke fikk prostidiakon i Vest-Telemark, Eilev Erikstein, den nasjonale diakoniprisen. Og de siste årene har antall diakoner i Agder og Telemark bispedømme økt betydelig og har i høst rundet 39 personer i diakonale stillinger.

- Det er god grunn til å rope tre ganger hurra for disse begivenhetene, sier Erling Jakobsen, diakonirådgiver i bispedømmet.

Søndag var han tilstede under avskjedsgustjenesten og festen for Ivar Solbu, mannen som trolig har satt norgesrekord i sammenhengende diakonal tjeneste i samme menighet - 43 år. Diakonen som nå blir pensjonist, har satt gode spor etter seg.

-Ivar Solbu har vært et forbilde for diakoner i bispedømmet, og en drivkraft i menigheten og i kommunen, sier Erling Jakobsen.

Solbu etterfølges som diakon av Åsne Gotehus Køhn.

Diakoni-pris
Ivar Solbus kollega i Vest-Telemark, Eilev Erikstein, har også en svært lang tjeneste bak seg i samme stilling, 28 år. Da han ble tildelt diakoniprisen av stiftelsen Crux i forrige uke, ble det understreket at han har vært en svært synlig diakon og en tydelig stemme i det offentlige rom på vegne av mennesker i utsatte og sårbare situasjoner.

Han har gjennom årene vært nyskapende, utholdende og trofast, og har fått bety mye for mange i lokalsamfunnet. De erfaringer som er gjort i Vest-Telemark, har vært til inspirasjon for å få etablert prostidiakonstillinger andre steder i landet. Eilev Erikstein har vært mentor for flere av disse.

-Han har på kreative og nye måter nådd ut til mange mennesker med sin rolle som diakon. Spesielt gjennom pilegrimsarbeidet, f.eks. pilegrimsvandringene «Vandring for håp» og «Vandring for forandring» som kirken i Vest - Telemark har hatt i samarbeid med helsesektoren i Vest-Telemark, sier Erling Jakobsen.

Nylig stod han også i spisen for et fakkeltog i Fyresda til forsvar for den åpne soningsanstalten Skogsleiren som nå er truet av nedlegging.

Diakonien i Agder og Telemark er i medvind. 39 diakoner i til sammen 29 hele stillinger sørger for at kirken ikke bare forkynner Evangeliet med ord, men også i handling.

 

 

 

 

Kontaktinformasjon for Agder og Telemark bispedømme

Besøksadresse:
Gyldenløvesgt 11
4611 Kristiansand

Postadresse:
Postboks 208
4662 Kristiansand

Ved seksuelle overgrep/grenseoverskridende seksuell adferd i kirkelig sammenheng: Kontakt Kirkelig ressurssenter mot vold og overgrep, tlf 23 22 79 30, post@kirkeligressursenter.no, www.kirkeligressurssenter.no

 

Ansvarlig redaktør: 
Aslak Wegge (Stiftsdirektør)
Nettredaktører: Dag A. Kvarstein og Geir Myre

Telefon sentralbord:

Tlf: 38 10 51 20

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"